- Vi trenger ikke Lyn i Tippeligaen

Humorkjendis langer ut mot laget fra vestkanten.

13.03.09 10:52

Tommy Steine er ikke i tvil når han blir bedt om å tippe hvordan Tippeligaen ender i 2009. En munter programleder snakker villig om topp og bunn, og FC Lyn får så Oslo Vest-hatten passer.

- Etter at Henning Berg dro fra klubben så forsvant min siste grunn til å følge med på det laget, jeg er på modus som ligner apati og likegyldighet ovenfor den klubben og norsk fotball er ikke tjent med å ha Lyn i Tippeligaen, sier Steine til vif-fotball.no

Det er få som uttaler seg så tydelig om ett lag og Tommy fortsetter like lett med sitt favorittlag.

- Vålerenga vinner i år og det kommer til å ligne veldig på 2005-sesongen. Vi kommer til å starte litt rolig på våren så kommer vi sterkere og sterkere i løpet av sesongen, før vi feier forbi i de andre laga avsluttende runder og vinner Tippeligaen i siste kamp, mener Steine.

Over kneika

De fleste fotballinteressert har lett for å tippe, men vanskelig for å forklare spådommer. Tommy har ingen problemer med å beskrive veien mot ett sikkert gull for Vålerenga i 2009

- Grunnen til ett sikkert gull er rett og slett at jeg kommer innom Valle med enda mer motivasjonsarbeid og flotte taler i løpet av sesongen.

- For å være litt mer seriøs så ser jeg at Vålerenga har kommet over den berømte kneika. Ressursene blir brukt bedre og mer riktig fra støtteapparatet, pluss at alle spillerne har blitt mer kjent med hverandre og systemet. Den siste kampen i fjor beviser at Vålerenga kan være uslåelig, mener Steine.

Ett lag som Vålerenga kriger godt mot er LSK og programverten har tro på treneren på Åråsen.

- Det kan bli sølv med Henning Berg i Lillestrøm. De har ikke nåla i veggen, men hovedtrener Berg har en ballast som gjør at LSK blir meget sterke, sier han.

Gutane fra Tromsø fikk en flott bronse i 2008, men komikeren mener at de rykker til en åttende plass

- Steinar Nilsen er borte, pengene er borte, ressurser er borte og TIL seiler rett ned til en åttende plass, avslutter foredragsholder, stand up-komiker, programleder og Vålerenga-venn Tommy Steine.

Tommy Steines tabelltips for Tippeligaen 2009:
1. Vålerenga
2. Lillestrøm
3. Stabæk
4. Rosenborg
5. Brann
6. Fredrikstad
7. Viking
8. Tromsø
9. Aalesund
10. FC Lyn Oslo
11. Strømsgodset
12. Bodø Glimt
13. Molde
14. Start
15. Sandefjord
16. Odd Grenland

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

Gjør som Tommy Steine - tipp Tippeligatabellen 2009

I samarbeid med ALD Automotive og Nettavisen inviterer vi til Tabellkonkurransen 2009 – der den beste tipperen vinner et års gratis lån av en Smart-bil levert av ALD Automotive.

Det koster ingenting å være med på tippekonkurransen. Så langt har over 2.500 stykker meldt seg på, og siste frist er 14.mars kl. 20.00.

Poengutregning

Det handler om å få minst mulig poeng ved sesongslutt. Man får ett poeng per plassering som er feil.

Har du for eksempel tippet Vålerenga på 6.plass og de havner på 1.plass får du 5 poeng. Det samme gjelder andre veien.

Tipper du alle lagene på korrekt plass får du null poeng og står i stor fare for å vinne bilen.

Les mer om betingelsene i i påmeldingsskjemaet.

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.