RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STØTTER HELGA: Lisbeth Berg-Hansen reagerer på debatten rundt nestleder Helga Pedersen, i kjølevannet av at Jens Stoltenberg kanskje forsvinner til NATO.
STØTTER HELGA: Lisbeth Berg-Hansen reagerer på debatten rundt nestleder Helga Pedersen, i kjølevannet av at Jens Stoltenberg kanskje forsvinner til NATO. (SCANPIX)

- Vi trenger ikke ny Ap-nestleder

Sist oppdatert:
Tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) er opprørt over nestlederdebatten.

Berg-Hansen har lite til overs for at den sittende nestlederen Helga Pedersen nærmest er skjøvet ut av nestlederdebatten i partiet.

- Den omtalen som har vært nå er helt urimelig. Helga Pedersen er valgt av landsstyret til 2015, og vi har ikke behov for ny nestleder. Det kan være at vi har behov for ny leder, men nestleder har vi, sier hun til VG.

Aps stortingsrepresentant fra Nordland mener det vil være utenkelig at det ikke skulle være en fra Nord-Norge i Ap-ledelsen.

Pedersen støttes av flere
Sterke røster fra Arbeiderpartiet i Nord-Norge tar til orde for at nestleder Helga Pedersen må rykke opp til partiledervervet om Jens Stoltenberg går til NATO.

- Det er helt naturlig at en nestleder overtar som leder fram til landsmøtet. Det ligger i funksjonen som nestleder å overta som leder hvis situasjonen skulle tilsi det. Og vi står i en sånn situasjon nå, sier stortingsrepresentant Kåre Simensen fra Finnmark til TV 2.

- Jonas Gahr Støre er favoritt til å overta som Ap-leder etter Stoltenberg, men flere nordnorske partifeller ønsker heller at finnmarkingen Helga Pedersen rykker opp fra det tidspunktet Jens Stoltenberg eventuelt fratrer og fram til det ordinære landsmøtet neste vår.

Også fylkesordfører Runar Sjåstad i Finnmark støtter Pedersen.

– Det er veldig uryddig sånn som det er lagt opp til nå, at når lederen går, så skal hele ledelsen byttes ut. Jeg mener tvert imot. Vi har en nestleder som er klar for å overta de oppgavene, sier fylkesordføreren til TV-kanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere