RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi tror at markedet vil snu og bevege seg opp!

Sist oppdatert:
DnB Investor og adm. direktør Jan B. Penne (bildet) rister av seg det begredelige børsåret 2002 og tror på oppgang i 2003. Derfor anbefales overvekt av aksjer. En avklaring i Irak, ekspansiv finanspolitikk og lave renter bør trekke opp
DnB Investor beholder sin overvekt av aksjer i sin anbefalte portefølje også i januar, selv om det ikke var noe lykkelig valg i desember, da børsene falt klart.

Selv om forvaltningsselskapet ser faresignaler globalt også i 2003, for eksempel i Midt-Østen og på den koreanske halvøya, er konklusjonen at man kan forvente at børsene snur oppover i 2003. - Vi tror at markedet vil snu og bevege seg opp, konkluderes det i den siste månedsrapporten.

- En løsning i Irak som i tid og tap av verdier er begrenset, vil helt klart overraske "positivt", med fallende oljepris som den umiddelbare effekt, skriver DnB Investor.

- Den fortsatt ekspansive finanspolitikk og pengepolitikk som vi ser i flere sentrale økonomier vil avleire seg i økt etterspørsel, heter det videre.

Det påpekes også at en stadig lavere innskuddsrente gjør at risikovilligheten vil ta seg opp, samtidig som god tilgang på lånekapital og relativt sterke balanser i næringslivet øker sannsynligheten for nye investeringer, noe som igjen vil bedre konjunkturutviklingen og dermed inntjeningen.

Aksjemarkedene virker dessuten "rimelig til greit" priset, ifølge DnB Investor, som mener analytikernes inntjeningsestimater for 2003 er bedre fundert og har mindre fallhøyde enn i fjor.

Fordeling
Mens DnB Investor anbefaler overvekt av aksjer, anbefales det undervekt av obligasjoner, altså rentepapirer med lang rentebinding. Disse gjør det godt når renten faller, og dårlig hvis den stiger.

Norske aksjer overvektes mer enn internasjonale aksjer. - Prisingen i Norge synes å være meget attraktiv etter siste tiders kursutslag, heter det.

Når det gjelder internasjonale aksjer anbefales overvekt av USA, Asia utenom Japan og Øst-Europa. Japan nøytralvektes, mens Europa undervektes klart.

- Vi tror at USA vil være nøkkelen i den oppgangen vi venter i aksjemarkedet, og selv om prisingen i USA er noe mer anstrengt enn i for eksempel Norge, er mange selskap nå attraktivt priset. Vi opprettholder en undervekt i Europa, mye grunnet det svake makro-bildet, heter det.

Når det gjelder sektorer vektes energi ned til nøytral, mens vekten på syklisk konsum økes. Teknologi og legemidler overvektes, som i desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere