*Nettavisen* Nyheter.

- Vi tror ikke det er Madeleine

Foto: NACHO DOCE (REUTERS)

Foreldrene til Madeleine tror ikke det er deres savnede datter som er fotografert i Sverige.

10.10.09 19:39

En jente som ble fotografert på en bilutstilling i Stockholm i august har skapt furore i England. Jenta ligner på Madeleine McCann som forsvant fra den portugisiske feriebyen Praia da Luz i mai 2007.

Ifølge The Sun, som trykker bildet lørdag, har foreldrene Gerry og Kate McCann bedt sine etterforskere finne jenta, for om ikke annet å utelukke at det er henne.

Les saken: Jakter på svensk Maddie-kopi

Til den svenske avisen Expressen sier imidlertid ekteparets talsmann at de ikke tror det er deres datter som er på bildet.

- Vi har sett på bildet, og selv om hun har en viss likhet med Madeleine, så tror vi ikke det er henne. Hun ser for gammel ut, og øynene hennes har ikke den synlige flekken som Madeleines øye har, sier Clarence Mitchell, talsmann for McCann-ekteparet, til den svenske avisen.

Vil være sikre
Han sier at de likevel vil undersøke bildet nøyere.

- For å være sikre så undersøker vi bildet. Det er sendt til etterforskerne og det jobber med å sikkert fastslå hvem barnet er, sier Mitchell.

Han avviser at foreldrene har satt i gang en bred etterforskning på bakgrunn av bildet, og avviser også at de skal ha sagt at «hun ser ut som vår datter», slik The Sun skriver.

- Vi har aldri sagt det og det pågår ingen stor etterforskning på bakgrunn av det bildet, sier Mitchell.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Find Madeleine Campaign

Jenta snakket engelsk
Den svenske fotografen som tok bildet forteller til Aftonbladet at jenta på bildet snakket engelsk, men at det som angivelig var faren hennes snakket svensk.

Jenta snakket bare engelsk ved bilen, men faren hennes snakket svensk. Kvinnen som var med var helt stille og snudde seg bort, sier Björn Lundberg som tok bildet, til Aftonbladet.

Samboeren gjorde koblingen

Han ga visittkortet sitt til faren etter at han hadde tatt bildet, og sa at han kunne sende en e-post om han ville ha bilder. Lundberg har foreløpig ikke fått noen henvendelser.

Noen dager etter bilutstillingen var det fotografens samboer Johanna som gjorde koblingen til Madeleine McCann.

- Jeg hadde akkurat lest om henne i avisen da jeg gikk gjennom Björns bilder fra utstillingen. Da jeg så bildet av jenta synes jeg med en gang at det var likt, sier Johanna til Aftonbladet.

Noen dager senere ringte Johanna til politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.