RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FREDRIK LIO fikk seg en real vekker etter dødsulykken i Konnerudbakkene. Nå håper han andre unge vil vise mer forsiktighet i trafikken.
FREDRIK LIO fikk seg en real vekker etter dødsulykken i Konnerudbakkene. Nå håper han andre unge vil vise mer forsiktighet i trafikken. Foto: Sven-Erik Røed, Drammens Tidende

- Vi unge tror vi er udødelige

Fredrik Lio (18) har fått seg en vekker etter dødsulykken i Konnerudbakkene. Han satt i den første bilen som Volvoen kjørte inn i.

DENNE SAKEN ER LEVERT AV DRAMMENS TIDENDE

Fredrik Lio (18) er på vei for å besøke kjæresten. Sola skinner. Det er søndag og klokka er nærmere 14.30. Nedover Konnerudbakkene holder han nesten fartsgrensen.

Han vil bytte sang på bilstereoen. Bøyer seg inn mot høyre i den svarte Opelen. I sidesynet ser han en grå Volvo komme mot ham i stor fart. Volvoen er på vei over i motsatt kjørebane.

Fredrik rekker ikke å reagere. Plutselig smeller det. Volvoen skraper opp førerdøren på Opelen, bulker inn bakdøren og river av bakskjermen.

Det kommer et nytt smell og sideairbaggene i Opelen blåses opp. Det lukter kraftig av krutt og røyk i bilen. I ørene suser og piper det.

Bilen står helt stille.

- Det var som om tiden sto stille, jeg tenkte bare hva skjer nå, sier Fredrik Lio til Drammens Tidende.

LES MER: - Vi har mistet to fantastiske gutter

ULYKKEN i Konnerudbakkene fikk fatale følger og rammet et helt lokalsamfunn.

- Det er ganske sterkt
Han går ut av bilen, ser oppover Konnerudbakkene, ser to totalt ødelagte biler. Den ene er den grå Volvoen, den andre en blå Nissan Micra som var på vei nedover Konnerudbakkene.

Mannen i bilen som kjørte bak ham sto ved siden av bilen og ringte. Han antar mannen ringer politiet.

Fredrik går oppover mot de to ødelagte bilene. Det står flammer ut av den ene bilen. De sprer seg fort. En mann med kraftig stemme roper og spør om noen har brannslukkingsapparat i bilen, men det er det ingen som har.

Noen andre har tatt av seg t-skjora og prøver å slå ut flammene med den. Det er først når brannvesenet kommer at flammene blir slukket.

Dette er den første alvorlige ulykken 18-åringen opplever. Han er glad for at det kommer folk fra de andre bilene for å hjelpe.

Den ene kvinnen som satt i Micraen skriker.

- Det er ganske sterkt. Jeg er glad i bil og fart, men blir lettere på pedalen framover, sier Fredrik.

Vet ikke noe om farten
Når han ser at alle får hjelp går han tilbake til sin egen bil. Ringer først kjæresten, så mamma.

- Det er viktig at vi som unge sjåfører skjønner hvor farlig det er å kjøre fort, vi er ikke udødelige, men vi tror vi har kontroll helt til vi ikke har det lenger, sier Fredrik.

- Det var tøft å kjøre ned Konnerudbakkene da jeg skulle på jobb mandag morgen i en eldre bil, legger 18-åringen til.

De to tenåringene (17 og 18 år) i den grå Volvoen omkom i ulykken.

Ulykken skjedde etter at den 18 år gamle sjåføren i Volvoen mistet kontroll over bilen på vei oppover Konnerudbakkene.

Hvorfor han mistet kontrollen på bilen, vet ikke politiet enda. Politiet vet heller ikke hvilken fart Volvoen hadde oppover bakkene. De håper de tekniske undersøkelsene av kjøretøyet kan gi et svar på dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere