Gå til sidens hovedinnhold

- Vi vant fortjent

ULLEVAAL STADION (vif.no): Etter å ha slått Aalesund 1-0 hjemme i seriepremieren var de involverte enige i at Vålerenga tok en fortjent seier, selv med et nytt lag med mange debutanter. Se flere reaksjoner på VIF TV

Midtbanekriger Kristofer Hæstad fikk sin skikkelige debut for Vålerenga mot Aalesund og spilte en god kamp i spann med kaptein Martin Andresen.

- Dette var utrolig deilig. Vi har jobbet hardt mot dette målet i hele vinter og det gjorde godt å få betalt i dag, sier Hæstad til vif.no etter kampen.

Vålerenga var best spillemessig før pause, men fikk ikke betalt før Morten Berre trillet inn ledermålet etter 73 minutter.

- Jeg synes vi hadde mange fine angrep og mange gode sjanser før pause. Hadde vi scoret da kunne det fort blitt flere mål, sier han.

- Uansett er det viktigste i dag at vi tok tre poeng. Vi stanga lenge og det var utrolig deilig nå Berre satt scoringa si.

Hæstad sa til kampprogrammet i forkant av kampen at han gledet seg til å spille uten å ha Klanen i mot seg. Den følelsen satt i etter kampen også.

- Jeg storkoste meg utpå der i dag. Det var en fantastisk stemning og trøkk og det var en stor opplevelse å spille med Klanen i ryggen, avslutter en fornøyd Hæstad.

- Vi vant fortjent
Hovedtrener Tor Ole Skullerud fikk se et Vålerenga som spilte offensiv og god fotball før pause, og var en lettet og glad mann etter tre poeng i seriepremieren.

- Dette smakte veldig godt, det var helt fantastisk. Vi vant en helt fortjent seier og da glemmer vi at vi brant noen sjanser før pause. Før pause var vi veldig gode men fikk ikke betalt, sier han til vif.no etter kampen.

- Hadde vi scoret tidligere tror jeg det kunne forløst en hel del og det kunne blitt flere mål.

Skullerud var spesielt fornøyd med måten Vålerenga løste oppgavene på banen i løpet av kampen.

- Jeg er mest fornøyd med at vi skaper masse sjanser og at vi holder nullen. Vi viser tidvis meget godt angrepsspill og er både rolige og trygge med ballen. Vi virket mer komfortable enn man gjerne gjør i en seriepremiere, og det føles godt.

Selv om kampen generalprøven mot Stabæk ikke var et høydepunkt, forsikrer Skullerud om at de aldri var bekymret.

- Vi tok den kampen for det den var. Vi hadde akkurat kommet hjem fra La Manga, og vi viste vel i dag at den ikke hadde så mye å si for dagens kamp.

- Det var viktig for oss med en god start, det utgjør en stor forskjell for oss. Det gir oss stor selvtillitt før neste kamp, selv om det så ut som vi hadde rimelig god selvtillitt i dag også, avslutter en fornøyd Skullerud.

Var bestemt
Troy Perkins holdt nullen i sin debut for Vålerenga, men var ute og sykla ved et par anledninger i første omgang. Det endte blant annet i at midtstopper Kjetil Wæhler måtte byttes ut i pausen.

- Jeg forventet en raskere stuss på ballen og hadde allerede bestemt meg. Da måtte jeg bare fullføre. Hadde jeg trukket meg tilbake der hadde det også blitt feil. Det er noe jeg bare må lære av, sier Perkins til vif.no.

- Det er selvfølgelig kjedelig at Kjetil fikk seg en smell og jeg føler med han, men slik jeg forstod det var det ikke noe alvorlig.

Kjetil Wæhler fikk seg en smell i ryggen, men kunne etter kampen forsikre både Perkins og alle andre om at det ikke var noe dramatisk. Han stivnet bare til og det ble tatt en avgjørelse på at man ikke skulle ta noen sjanser.

Selv fikk Perkins seg et ganske solid skrubbsår i ansiktet etter møtet med Ullevaal-matta, uten at han lot seg affisere av det.

- Neida, det er bare en skramme, ingenting å bekrymre seg over, forsikrer han.

Som så mange andre av sine lagkamerater fikk Perkins sin offisielle debut for Vålerenga denne kvelden.

- Det var fantastisk å debutere her på Ullevaal i dag. Jeg hadde faktisk aldri vært her før dagens kamp, så det var litt spesielt. Klanen var utrolige og stemningen var mye bedre enn jeg hadde turt å håpe på, avslutter Perkins.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg