RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vant

Sist oppdatert:
Den kjente investoren Øystein Stray Spetalen strakk hendene i være da han, Petter Stordalen og Orkla vant frem med kravet om å endre styret i Opticom. Fussell og Keith blir dermed kastet ut av styret. Les mer her
Maktkampen i Opticom fikk sitt høydepunkt onsdag etter at Orkla & Co. forslag til nytt styre i selskapet vant frem på en meget dramatisk generalforsamling.

Det var imidlertid meget jevnt da det var 6,9 millioner stemmer for Fussell og Keiths forslag mens det var rett over 7 millioner stemmer for forslaget til Orkla & Co. Det var dermed svært små marginer.

De to forslagene til den Keith har kalt piratene var at det måtte komme et nytt styre i Opticom og det måtte gjennomføres en granskning av selskapet. Begge disse forslagene fikk Spetalen, Stordalen og Orkla gjennomslag for, om en med minst mulig margin.

Det var ingen norske aksjonærer som stilte seg bak Fussell og Keith denne gangen.

Helt uten Fussell og Keith

Det spesielle i Opticom-situasjonen nå er at det nye styret blir helt uten Thomas Fussell og Robert Keith. Det var forsøk fra piratenes side om å komme med et kompromiss, men dette innebar at Keith ikke ville bli tatt inn i styret. Dermed avviste Keith hele forslaget.

- Vi forsøkte helt til det siste å komme med en kompromiss, men det ble totalt avvist, sa Spetalen til iMarkedet.no etter generalforsamlingen.

Det nye styret i Opticom blir som følger: Ny styreformann blir Anders Eckoff, ellers er Brita Eilertsen, Hans Gude Gudesen, Cato Dalen Zahl og Henrik A. Christensen.

Kompromissforslaget var å bytte ut tidligere Aktiv Kapital-sjef Dalen Zahl med Fussell, men dette fikk ikke gjennomslag.

Fussell var for øvrig ikke tilstede på generalforsamlingen, etter å ha fått et mindre hjerteinnfarkt. Han var innlagt på Rikshospitalet onsdag ettermiddag.

Mot nytt forslag

Selv om seieren ble halt i land av piratene i dag, er det ikke sannsynlig at det nye styre vil sitte særlig lenge.

Fast-sjef John M. Lervik og Orklas investeringsdirektør Anders Berggren snakket begge om at det måtte komme et forslag til nytt styre som i større grad speilet aksjonærstrukturen i Opticom. Frem til den nye planlagte generalforsamlingen i Opticom den 20. desember, vil altså de to partene jobbe for et nytt kompromissforslag.

Da vil også Fast, som ikke fikk stemme for alle sine aksjer på onsdagens generalforsamling, ha en langt større aksjepost.

Selv om Stordalen, Spetalen og Orkla ga Keith og Fussell en skikkelig nesestyver onsdag, er det altså ingenting som er avgjort i denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere