*Nettavisen* Nyheter.

- Vi var alt for passive

ULLEVAAL STADION (vif.no): 2-2 mot Boleslav hjemme og Vålerenga ble slått ut av årets europeiske cupeventyr før det omtrent begynte. Skuffet innser de at sjansen til Champions League-spill ble skuslet bort på unøyaktighet.

03.08.06 12:40

- Igjen slipper vi inn to drittmål, og da blir det vanskelig. Jeg synes vi hadde taket på de, men vi manglet marginene, sier Daniel Fredheim Holm til vif.no etter kampen.

For passive
Fredheim Holm var naturlig nok veldig skuffet etter tapet, og etter å ha blitt fratatt et mål tidlig i kampen.

- Vi åpnet bra og trykket de bakover på banen, og hadde målet mitt blitt godkjent hadde det helt klart vært en annen kamp. Samtidig gjør vi store personlig feil i begge ender av banen, og det kan vi ikke gjøre på dette nivået, da blir man hardt straffet, som disse kampene har vist.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg synes vi var for feige der nede. Etter 3-0 var vi på høyde med de, og vi hadde ingenting å tape, allikevel klarte vi ikke å få med oss et bedre resultat, det er skuffende.

Glemme motstanderen
To år på rad har Vålerenga røket ut av Champions League, og Fredheim Holm tror det går mye på det mentale, og på hvilken måte man møter kampene.

- Vi må legge fra oss hvem vi møter, selv om vi ikke vet så mye om laget i forkant. Vi har slått bedre lag enn dette. Måten vi takler å møte ukjente lag på er for dårlig, og det er kjedelig at vi blir for feige, spesielt på bortebane. Jeg skjønner ikke at vi ble kjørt som vi ble de første 20 minuttene der nede, sier han.

Allerede på lørdag venter nok en tøff oppgave for Vålerenga. Turen går til Trondheim, og et Rosenborg i form tar i mot fjorårets seriemestere på Lerkendal.

- Jeg tror vi kommer til å spille en kjempekamp der oppe. Kampen er selvmotiverende, og vi skal legge denne skuffelsen bak oss før lørdagen. Når det er sagt, må vi bli mer presise i avslutningene våre om vi skal begynne å vinne kamper igjen, avslutter en offensiv men skuffet målscorer.

Lange i gang
Rune Lange kom inn som innbytter i andre omgang, når Vålerenga gjorde et desperat forsøk på å få tre mål som ville gitt ekstraomganger. Innhoppet var godt, og Lange hadde blant annet en heading i stolpen.

- Jeg hadde håpet på en bedre debut. For meg selv gikk det greit, men jeg ble litt sliten på slutten, etter 90 minutter på mandag også. Jeg kom også inn på et litt vanskelig tidspunkt, men følte at jeg fikk bidratt litt, sier han til vif.no.

Lange er i alle fall i gang i Vålerenga-trøya, og håper å kunne bidra i poengfangsten framover.

- Det er viktig å skynde seg sakte nå, og viktig å ikke få en reaksjon på kampen på mandag og dagens innhopp. Det kribler veldig i beina, og jeg håper å kunne bidra mer og mer framover, avslutter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjetil Rekdal var også fornøyd med innhoppet til Lange, og forventer at han vil være med for fullt i løpet av en måneds tid.

- Rune hadde et godt innhopp, selv om det var litt lengre enn planlagt. Han kommer helt sikkert til å få spilletid framover, og vi skal bygge han sakte men sikkert inn i laget, forklarer han.

Ville seg ikke
Rekdal fikk nok en gang se laget sitt slite foran motstanderens mål, og slippe inn for enkle mål.

- Vi begynner bra og får et feilaktig annulert mål tidlig. Kampen hadde blitt annerledes med scoring der. Når det er sagt så gjør vi det vanskelig for oss selv. Jeg må også få skryte av Mladá Boleslav som totalt sett har vært det beste laget, sier Rekdal.

- For vår egen del har vi vært for upresise i pasningsspillet, og vi har mange unødvendige balltap. Vi har hatt for store mangler framover, samtidig som vi har vært for gavmilde bakover, da går man ikke videre i en slik turnering. Samtidig bruker vi for lang tid bak i forsvar, og det ender for ofte med en lang ball framover, noe som på ingen måte var planen, forklarer han.

Sånt som skjer
Freddy dos Santos hadde en kjempebom i slutten av første omgang, som kunne gitt en viktig dytt inn i de siste 45 minuttene.

- Slike bom er sånt som kommer når man sliter. Det er typisk for situasjonen vi har vært i den siste uka. Når det er sagt har hele laget en stor jobb å gjøre med prestasjonen på banen, vi er for mye opp og ned. Det er surt at vi underpresterer som vi har gjort i disse kampene.

Det er fortsatt 11 seriekamper og cupen igjen for Vålerenga denne sesongen, og mange viktige kamper står for tur.

- Vi skal satse alt på å karre til oss så mange poeng som mulig i serien, så vi kan klatre på tabellen. Også har vi et stort ønske om å vinne cupen, og hjemmekampen mot Fredrikstad om litt over to uker blir veldig viktig. Vi må fortest mulig opp i nivået på det vi holder på med, både offensivt og defensivt. Vi skal stryke dette nå, og komme sterkere tilbake, avslutter Rekdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.