RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bendiksby, Terje (NTB scanpix)

- Vi venter bråk

Rundt 40 antiislamister fra Norwegian Defence League demonstrerer i Oslo.

Med bannere og flagg sto gruppen med innvandringsfiendtlig demonstranter fra både norske NDL og organisasjonens søstergrener i England, Polen, Sverige og Finland inngjerdet av politiet på baksiden av Botsfengselet på Grønland.

NDL-leder Rune Hauge sier til NTB at arrangementet egentlig skulle vare til klokka 17, men at det trolig blir mye kortere på grunn av stort frafall som skyldes det dårlige været.

Parolen for demonstrasjonen er «stopp innvandringen og islamiseringen av Norge og Europa».

Politiet har slått tre ringer med gjerder rundt møtestedet ved muren. Tungt bevæpnet politi med skjold og hjelm passer på, og en rekke politibiler står parkert i området langs Åkebergveien. Det er også fire politihester på stedet.

Rune Hauge sier han venter bråk og sammenstøt når den store motdemonstrasjonen som pågår parallelt på Jernbanetorget, med rundt 40 ulike antirasistiske organisasjoner og grupper, omsider blir ferdig. Ifølge Hauge vil trolig enkelte aksjonister derfra, ikke minst blitzere, finne veien opp til Botsfengselet for å lage bråk.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere