RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vet hvem som vinner

Sist oppdatert:
Bookmakerne har sjekket glasskulen. Se resultatet.

(SIDE2): En gutt fra Oslo stikker av med seieren i årets Idol, skal vi tro oddsene hos bookmakerne. Selv har Centrebet forutsett vinneren uker før finalen hvert år.

Du kan tjene pene summer på å tippe kjønn, alder og bosted på årets Idol-vinner. Idol har tatt helt av blant bookmakernes kunder, og er nesten like populært som Tippeligaen mot slutten av konkurransen.

- Akkurat nå taler oddsene for at en Oslogutt vinner Idol, men selv tror jeg vinneren kommer fra Trondheim eller Stavanger, sier Frank Hansen, pressesjef ved Centrebet, til side2.no.

Velger sine egne
- Det viser seg likevel gang på gang at byer som Stavanger stemmer på sine egne. I Oslo finnes ikke denne lokale patriotismen i like stor grad, forteller Hansen.

40 av 100 Idolplasser er allerede okkupert av hovedstaden, og etter auditionen i Kristiansand har de andre byene kun 38 plasser igjen å fylle. Så det ser ut til at sørlendingene har en real sjanse i år også.

At vinneren sannsynligvis er en gutt, er derimot ikke Hansen i tvil om. Overvekt av ungjenter som stemmer på sin drømmeprins gjør at gutta har et ess i ermet.

- I fjor var det nærmest et folkekrav av vinneren skulle være jente, men i år er det ikke slik, forklarer Hansen.

Truffet blink hvert år
Om du ønsker å vite hvem vinneren av Idol er uker før alle andre, bør du ta deg en tur og se på bookmakernes odds. Når 5-6 deltakere gjenstår, har Centrebet klart å forutse hvem vinneren er hvert eneste år.

- I fjor, da de fleste trodde Alejandro skulle vinne, plasserte vi han på en tredjeplass, der han faktisk endte opp. Det var fordi kundene våre ikke tippet på ham. Kundene våre gjenspeiler veldig nøyaktig hvem folk stemmer på, forteller Hansen ivrig.

Går i minus
Idol er ingen lønnsom affære for Centrebet. År etter år sitter de igjen med røde tall, og forventer rekordhøyt tap i 2006.

- Kundene er rett og slett blitt for flinke til å forutse vinneren. Men vi taper ikke store summer, og det overordnede målet er jo å tilby kundene ekstra spenning, sier Hansen.

Tusenvis av nordmenn punger ut i håp om å doble gleden om favoritten er med videre. De aller fleste investerer svært små summer, men enkelte har stukket av med en femsifret gevinst.

- Oddsene er nok feil
I skrivende stund er oddsen for at en gutt vinner Idol 1,85 på Centrebet. Tipper du at det blir en jente, kan du gange innsatsen med 1,95. Oddsen for at vinneren er fra Oslo er 2,90, mens Molde ligger på bunnen av listen med stusselige 11,00.

Hansen innrømmer at disse tallene trolig er milevis fra utfallet, og vil bli forandret allerede etter fredagens Idol-sending.

- I startfasen er det hovedsakelig gjetting fra vår side. Det er først når kundene begynner å tippe at oddsene begynner å stemme overens med virkeligheten,

Når tiden er inne for semifinale legger Centrebet ut odds på hver av de femti deltakerne. I begynnelsen er bookmakerne herrene over oddsen, men etter hvert er det kundene som bestemmer hvem som får favorittstempel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere