RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vet mer enn vi kan gå ut med, sier politiet

(Politiet)
Dette er status i Sigrid-saken

Norske medier har tidligere denne uken skrevet at politiet nå er sikre på hvilken rute Sigrid gikk natt til 5. august. I en pressemelding skriver politiet nå at dette ikke stemmer, men at politiet jobber utifra to alternative ruter.

Feilaktig fra media
- Vi mener at vi har sannsynliggjort to alternative ruter Sigrid kan ha gått, men vi er ikke 100 prosent sikre. Det er således feilaktig når media i helgen har fremstilt saken slik at politiet er sikre på åsted og valg av rute hjemover, sier Jørn-Kr Jørgensen fra Kommunikasjonsenheten i Oslo politidistrikt.

Helt siden Sigrid forsvant natt til 5. august har hennes rute fra venninnen på vei hjem vært sentral i etterforskningen. Politiet har forsøkt å rekonstruere nøyaktig hvilken vei Sigrid tok fra venninnen, men dette har de foreløpig ikke lykkes med.

Mobil og Facebook
Informasjonen fra Sigrids mobiltelefon og har sikret spor i politiets etterforskning, men de ønsker ikke å fortelle alt de vet.

Politiet forteller at de nå har fått tillgang til all aktuell informasjon som de har bedt om fra Sigrids aktivitet på nettsider som Facebook.

Les også: - Sigrid kan ha hatt kontakt med «stalkere» og straffedømte på Facebook

- Vi har nå tilgang til all aktuell informasjon vi har bedt om fra på Sigrids ulike profiler på sosiale medier, slik vi er kjent med det nå, sier politiet.

De har også sikret elektroniske spor fra telefonaktiviteten i området, men ønsker ikke å gå i detaljer.

- Vi vet mer enn vi kan gå ut med. Arbeidet med lokasjonsdata pågår fortsatt, sier Jørgensen.

Den røde bilen som ble observert er fremdeles en viktig ledetråd i etterforskningsarbeidet, men det er ikke noe nytt i arbeidet med å identifisere røde biler som er tipset inn til politiet.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å svare på om søk etter DNA-spor og fingeravtrykk har gitt relevante spor i saken.

Politiet ber om tips i saken. Tips kan ringes inn på politiets tipsnummer 22 66 96 00. Har du informasjon til Nettavisen, send mail til vaktsjef@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere