*Nettavisen* Nyheter.

- Vibratorene vi hadde til utstilling ble stjålet

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Monica avslører daglig menn og kvinner som forsøker å stjele eller svindle til seg sexleketøy. - De stjeler som ravner før jul, sier butikkeieren.

28.11.12 08:11

(Nettavisen): Hos den erotiske butikken Flirt i Oslo er julegavesalget i full sving. Julekuler av ymse slag henger både i vinduene og langs hyllene. Enkelte havner i buksene på frekke tyver.

- Desember er høytid for stjeling. Vi er nødt til å ha alarm på alt og må faktisk tape igjen boksene som produktene ligger i. De frekkeste tyvene har tatt med egen snittkniv, åpnet boksene, tatt ut innholdet og stukket av med produktet, sier Monica Solberg, som er medeier av den erotiske butikken Flirt.

Også hos kondomeriet merker de at tyvene er blitt mer glade i sexleketøy.

- Vi passer godt på i butikkene og har overvåkingskameraer og alarmer, noe som gjør at man raskt fanger opp om noen skulle la seg friste til å bryte loven. Som andre butikker har vi alltids noen som prøver seg, men det er ikke et stort problem, skriver Nettredaktør Maria K. Ebbestad i en e-post.

Har du tips til julerelaterte saker? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Bruker stjålne MasterCard
I et forenklet forelegg fra politimesteren i Oslo blir det beskrevet hvordan en kvinne i slutten av 40-årene forsøkte å handle sexleketøy for 3000 kroner på et stjålet kredittkort. Det hele endte med null sexartikler og en bot på 6000 kroner.

- Jeg husker episoden. En kvinne og en mann kom inn og forsøkte å betale med et MasterCard. Kortet var imidlertid meldt stjålet, noe vi alltid får beskjed om på kassaskjermen. Da mannen ante ugler i mosen stakk han, mens kvinnen ble pågrepet, sier Solberg og legger til at de ved flere anledninger opplever at «kunder» har forsøkt å betale med stjålne betalingskort.

- De sier gjerne at de ikke husker koden nå de blir bedt om å taste den. Dette skyldes vel at de ikke har fått med seg at også MasterCard har PIN-kode. I tillegg opplever vi ofte at menn sender inn kvinnene for å stjele fordi de virker mer uskyldige, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gis bort som gaver?
På spørsmål om hva som stjeles rundt juletider, svarer butikkmedeieren at det nesten ikke finnes grenser.

- Det er ganske tilfeldig, men vårt inntrykk er at folk stjeler det de kan få med seg. Vi har inntrykk at folk tidligere stjal fordi de syns det var flaut å betale i kassen. Nå virker det som mange stjeler kun for «rushet». Vi avslører flest unge kvinner og menn, og for halvannet år siden ble vi nødt til å feste alarm på alle utstillingsmodellene, i tillegg til alt annet i butikken. Jeg tipper en del av sexleketøyet som blir stjålet ender opp som gaver under juletreet, sier Solberg.

Driver du butikk og har problemer med tyveri i førjulsmånedene? Tips oss her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nye tyver hver dag
- Hvor ofte avslører dere personer som forsøker å stjele?

- Flere ganger daglig, kanskje enda oftere i julen. Heldigvis har vi Securitas-vakter som kommer raskt etter vi har trykket på alarmknappen. Det gitt oss en trygghet, sier butikkeieren og forteller at hun ved tidligere anledninger har opplevd både å bli slengt eller slått vegg-i mellom når hun har forsøkt å stoppe innbruddstyver med sexleker i lomma eller bagen.

- Derfor har vi blitt flinke til å lese situasjoner og se an kundene. Vi kontakter heller vakter enn å løpe etter en tyv som har stjålet en vibrator til 200 kroner, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Forsmådd ekskjæreste tipset
I tillegg til julestjelingen i desember har butikken enkelte personer de følger ekstra nøye med på - året rundt.

- Det finnes kjenninger vi holder et ekstra øye med. En av dem ble vi faktisk tipset om av en forsmådd ekskjæreste. Hun sendte oss mail med bilde og fortalte at kjæresten pleide å stjele sexprodukter fra butikken. Vi har ikke sett så mye til han den siste tiden, sier Solberg.

Hva syns du om denne saken? Diskutér under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.