RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Viktig å holde tritt med økonomisk kriminelle

Oslo (NTB): Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) advarte mot å slippe opp i kampen mot økonomisk kriminalitet da han onsdag åpnet Financial Action Task Forces (FATF) plenumsmøte i Oslo.

- Økonomisk kriminalitet kjenner ingen grenser. Vi ser også at oppfinnsomme kriminelle bryter nye grenser hver eneste dag. Det viktige er at vi forsøker å ligge et hestehode foran de kriminelle, selv om det blir vanskeligere og vanskeligere, sa finansministeren til de 500 delegatene fra hele verden.

FATF er en internasjonal samarbeidsgruppe for bekjempelse av hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme opprettet i 1989. Siden 2012 har Norge og tidligere direktør i Finanstilsynet, Bjørn Skogstad Aamo, hatt presidentvervet i gruppen med 36 medlemsland. I tillegg kommer EU-kommisjonen, Gulf-statenes samarbeidsråd (GCC) og en rekke andre institusjoner. Til sammen er om lag 180 land tilknyttet FATF på ulike måter, og de har akseptert de standarder som er etablert for å bekjempe økonomisk kriminalitet.

Skogstad Aamo sier det er utfordringer på mange områder. Kontant-økonomien som preger mange u-land er et problem, men også de store mengdene transaksjoner i finansielle sentre i utviklede land er krevende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere