*Nettavisen* Nyheter.

- Viktig for alle

Foto: (Foto: David Krekling)

Fellesforbundet mener Aker-saken er redusert til show. - Helt feil, sier folk på gata.

17.04.09 07:45

Da ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen på NRKs Redaksjon 1 påsto at Fellesforbundets leder Arne Bakke ble dyttet fram av Kjell Inge Røkke i Aker-saken, så fagforeningsbossen rødt.

- Nå blir dette laget om til et show som går i alle redaksjoner. Vi må ikke glemme at vi snakker om tusenvis av arbeidsplasser i dette landet. Da må det bli en løsning. Da kan vi ikke drive show på en så viktig sak, tordnet Bakke på NRK.

Det er Ola og Kari Nordmann helt uenig i.

- Viktig for folket
Nettavisen har snakket med en rekke mennesker i Oslo, og dommen har vært nær entydig; saken er viktig, den berører folk og pressens dekning har vært god og passe detaljert.

- Den er ikke bare viktig, men den er også mangefasettert og har både en politisk, en finansiell og en samfunnsmessig side. Politisk kan dette gå helt inn i valgkampen, og finansielt og samfunnsmessig sier dette noe om grådighet og at Røkke ikke er den sosialisten Arbeiderpartiet og andre har spekulert i at han er, sier Odrun Thorsen.

Verken hun eller venninnene Lise Dahl og Anne Helene Tørdal mener saken er redusert til et medieshow.

- Vi følger jo med, for det er våre penger de sjonglerer med, sier Tørdal.

Den holdningen er det flere som er enige i.

Klikk på bildet for å forstørre.

Folkets penger
- Det er klart det er viktig for meg og alle andre i dette landet. Staten har gått inn med flere milliarder av våre penger, og så lenge man er aksjonær kan ikke Røkke og Aker hoppe bukk over dem, sier Ulf Larsen (51).

Han synes ikke saken har vært for komplisert å følge gjennom mediene.

- Har du fulgt litt med, så har du fått med deg hva det handler om. Spesielt hvis du har fått med deg det Trygve Hegnar har sagt om saken. Han har vært god.

- Og Nettavisen. I de andre tabloidene har de bare vært flinke til å fyre opp om hva kjendisene mener om det hele, sier Lars Erik Skaug (40).

Det er Roy Skagen enig i. Han sier han kommer til å fortsette å følge saken til den får en løsning.

- Det begynner jo å bli spennende også. Om hvem som lyver og hvem som snakker sant. Og med så komplekse problemstillinger gjør det ikke noe at man får det inn med teskje, sier Skagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Finnes viktigere ting
Det finnes imidlertid også de som mener dekningen er ute av alle proporsjoner.

- Det finnes faktisk viktigere ting i verden enn dette. For eksempel konflikten på Sri Lanka, sier Jeswanth Pushparajah (22) og Godfrey Mahoharan (22).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag