RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje/Scanpix

- Vil aldri være trygg blant ordinære fanger

Sist oppdatert:
Straffedømte sier terrorsiktede Anders Behring Breivik ikke vil kunne føle seg trygg bak murene.

- I fengselet er det en rangstige blant fangene. Breivik befinner seg helt nederst. Han vil aldri være trygg blant ordinære fanger i fengselet. Det finnes en rekke personer som ønsker «å ta ham», sier en kilde til avisa Dagbladet. Vedkommende har sonet en rekke dommer og er kjent som torpedo, skriver avisa.

En annen fange med tilknytning til en MC-gjeng sier til avisa at de som gjør noe med Breivik under soning vil få status. Han viser til at det på Ila sitter mange med så lange dommer at de ikke har noe å tape.

Men en som har lang erfaring bak murene i norske fengsler, Sven Eirik Utsi, tviler på at Breivik er i fare bak murene. Til Dagbladet sier han at selv folk som soner for seksuelt misbruk og drap på barn opplever minimalt med episoder. Han tror også kriminalomsorgen er svært bevisst på trusselbildet og tar hensyn til hvilke fanger som blir plassert sammen med hverandre. Utsi mener det er galt å bruke store summer på å bygge om fengsler bare for én innsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere