RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil distansere seg fra Brown

Sist oppdatert:
Ed Miliband vil i sin første tale som Labours nye partileder distansere seg fra tidligere statsminister Gordon Brown. Les flere notiser fra verden her.

Ifølge et lekket manuskript, er det forgjengerens forvaltning av den britiske økonomien Ed Miliband spesielt vil distansere seg fra, melder NTB.

Under en partikonferanse i Manchester sist helg vant Ed brødreduellen mot David med bare 1,3 prosent av stemmene. Partiet valgte ny leder fire måneder etter at Gordon Brown gikk av som partileder for Labour etter å ha tapt valget.

I tirsdagens tale kommer lillebror Miliband til å signalisere et brudd med deler av partiets politikk.

I lekkede utdrag fra manuskriptet til talen som skal holdes under partiets landsmøte, vil Miliband indirekte kritisere både Gordon Brown og Tony Blair.

Det er Blair og Browns «Nye Labour-politikk» som får hardest medfart i Milibands tale, ifølge Reuters.

Talen vil bli nøye gransket for alt som kan klargjøre Milibands holdning til de mange fagforeningene som har fått en stor del av æren for at den yngre Miliband klarte å vinne over sin eldre bror, som i større grad har støttet Brown og Blairs markedsvennlige politikk.

Sparkes etter FARC-kontakt

Nobelkandidat og colombiansk senator Piedad Cordoba utestenges fra offentlig tjeneste i 18 år, fordi hun angivelig har samarbeidet ulovlig med FARC-geriljaen.

Den framtredende talskvinnen for venstresiden i colombiansk politikk, senator Piedad Cordoba, mistet mandag jobben og ble utestengt fra offentlige tjenesteverv i 18 år.

Årsaken er at Cordoba skal ha misbrukt mandatet hun har hatt til å foreta forhandlinger med FARC om frigivelse av gisler.

Ifølge Colombias riksadvokat Alejandro Ordoñez mistenkes senatoren for å ha samarbeidet med geriljaen.

- Senatoren har gått ut over oppgaven om å forhandle fram humanitære utvekslinger som ble autorisert av myndighetene, sa Ordoñez.

Hva samarbeidet skal ha gått ut på kom ikke umiddelbart fram. (©NTB)

- Verdens kjøttproduksjon må dobles

Kjøttprodusentene blir nødt til å doble produksjonen for å dekke behovet når befolkningen på jorda runder ni milliarder, ifølge ekspertene på Verdens kjøttkongress.

- Utfordringen er hvordan man skal klare å oppnå en stabil produksjon på 460 millioner tonn årlig innen 2050, sa Arturo Llavallol, en av arrangørene bak kjøttkonferansen i Argentina.

I tillegg til å stå overfor utfordringene som klimaendringene utgjør for landbrukssektoren, er også andelen av verdens befolkning som spiser kjøtt økende. I Kina spises det i dag fire ganges så mye kjøtt som for 30 år siden, ifølge FNs matvareprogram.

I noen land spiser hver person i gjennomsnitt 80 kilo kjøtt i året, ifølge AFP. Derfor anslår FN-programmet at det må produseres dobbelt så mye kjøtt som i dag for å dekke behovet når verdens befolkning flater ut på omkring ni milliarder mennesker rundt 2050. (©NTB)

Chávez: - Viktig seier for revolusjonen

Valget ble en viktig seier for den sosialistiske revolusjonen, til tross for opposisjonens påstander om det motsatte, sier Venezuelas president Hugo Chávez.

Ifølge presidenten viser opptellingen at hans sosialistiske parti PSUV har fått 98 seter i nasjonalforsamlingen.

Opposisjonsalliansen Demokratisk enhet har ifølge Chávez fått 65 seter. To seter skal ha gått til PPT (Partiet for alle).

- En tydelig seier for revolusjonen, sa Chávez under en pressekonferanse i presidentpalasset Miraflores i Caracas.

Ifølge Chávez fikk hans parti 5,42 millioner stemmer, mens opposisjonen fikk 5,32 millioner, noe som tilbakeviste påstander fra opposisjonen om at den hadde fått 52 prosent av stemmene.

For opposisjonen gir valgresultatet uansett håp om at Chávez' popularitet vil falle ytterligere før presidentvalget i desember i 2012. (©NTB)

Minst 30 begravd av jordras

Minst 30 mennesker ble begravd da et jordskred raste over en motorvei i provinsen Antioquia nordvest i Colombia mandag, ifølge myndighetene i landet.

En gruppe busspassasjerer var i ferd med å gå om bord etter et bussbytte da jord- og steinmassene raste inn over veien, skriver avisen El Espectador.

Det er ifølge myndighetene lite trolig at noen vil bli funnet i live etter raset.

Lederen for departementet for kriseforebygging og - håndtering, John Fredy Rendón, sier at jordraset skyldes et intenst regnvær som har pågått i området i flere uker.

Raset inntraff på hovedveien mellom Santa Fe de Antioquia og Cañasgordas, to byer nordvest for millionbyen Medellín.

Noen timer tidligere omkom fem bønder i et annet jordras i landsbyen Anserma som ligger sørvest for Medellín. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere