*Nettavisen* Nyheter.

- Vil gi Farouk dødsstraff

Foto: Enterprise News & Pictures

Akershus Frp er ikke fornøyd med Norges håndtering av drapet på Martine Vik Magnussen (23).

23.05.09 14:39

GARDERMOEN (Nettavisen): Frps 36. landsmøte åpnet på Clarion hotell ved Gardermoen fredag klokken 13.30.

Landsmøtet skal se på 43 resolusjonsforslag i løpet av helgen. Et av de mer uvanlige forslagene er å la Jemen gjennomføre rettssaken mot Farouk Abdulhak som er siktet for drapet på Martine Vik Magnussen. Dette til tross for at Abdulhak da kan dømmes til døden.

- Legg press på Jemen i Martine-saken, oppfordrer Akershus Frp.

"Frp mener at de harde fakta må gjøre seg gjeldende her. Mistenkte har selv valgt å ikke kommer frivillig til Storbritannia for å få en rettssak i en stat uten dødsstraff. Men velger å bli værende i sitt hjemland. Da kan vi heller ikke ta hensyn til at mistenkte eventuelt dømmes til døden", heter det i forslaget.

- Må ikke la seg lure
Frp er prinsipielt motstander av dødsstraff, men også for det enkelte individets frihet til å velge selv, noe siktede i aller høyeste grad gjør i dette tilfellet.

"Vi må ta hensyn til våre egne norske statsborgere, og Martine Vik Magnusse er drept".

På denne bakgrunn krever Frp at UD og regjeringen stiller et betrakelig tungt press på Jemen og ikke lar seg lure av medfølende kommentarer fra Jemens utenriksminister.

- Endelig er det vår tur!
- Endelig er det vår tur! Endelig er det vår tur til å snakke om Frp, sa Frp-formann Siv Jensen da hun erklærte landsmøte for åpnet.

- Nå har samtlige landsmøter, inkludert LO-kongressen, snakket om Frp. Mange har prøvde å rakke ned på vårt menneskesyn og innvandringspolitikk.

En offensiv og engasjert Siv Jensen, ikledd en kort mørkeblå drakt, sa at de skulle vise at skeptikerne tar feil.

- Men det er vi som er originalen. Vi skal fortsette med å kalle en spade for en spade, sa Jensen til stor applaus

Etter sine åpningsord, advarte Jensen mot å bli for passive:

- Slik skal du te deg
- I 2007 var vi litt for tilbakelent i den tro at seieren var i land. Derfor er det viktig å understreke at årets valgkamp er over når valglokalene stenger 14. september.

- Vi kommer til å bli fulgt med argusøyne av konkurrenter, organisasjoner, media og landets befolkning. Derfor skal vi ha på oss Frp-hatten 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

- Det bytur at dere må opptre seriøst og ansvarlig, i det offentlige rom og det private rom. Slik er den politiske virkeligheten i 2009, sier Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.