RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ha 21 års forvaring for Stig Millehaugen

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aktors påstand for drapet på Young-guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed klar.

I Oslo tingrett onsdag la statsadvokat Svein Holden ned påstand på 21 års forsvaring for Stig Millehaugen for drapet på Young-guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed, skriver Aftenposten.

Millehaugen er tiltalt for drapet på Javed og drapsforsøk på det 29 år gamle vitnet i saken. De var begge sentrale personer i Young Guns. I samme rettssak er en 28 år gammel mann tiltalt for å ha bestilt drapene. Han er sentral i B-gjengen.

Les også: Gangsterlederen og drapsmannen

– Så vidt jeg vet var det en halv million til en million på Jeddi og en halv million på meg, og det var medtiltalte og hans brødre som sto bak, har 29-åringen tidligere sagt i rettsalen.

Nettavisen har tidligere skrevet at politiet har kartlagt Millehaugens bevegelser rundt drapstidspunktet, og mener at hans handlinger etter drapet tyder på at han avfyrte skuddet på Haugerud 19. januar 2009. Politiet mener han ble plukket opp av offeret Javed Mohammed og hovedvitnet på Sandaker, og at de alle tre kjørte til Haugerud.

Les også: Disse bevegelsene må Millehaugen forklare.

Millehaugen hevder at han var på en trikkeholdeplass på Torshov klokken 18.30 da drapet skjedde på Haugerud. Klokken 18.45 skal han ha kjørt fra Torshov til et familiemedlem på Bøler for deretter å ha løpt og småjogget til Godlia t-banestasjon. Stasjonen ligger noen kilometer fra både familiemedlemmet og fra åstedet.

Vennen til Javed Mohammed sier altså at det var Stig Millehaugen som skjøt Javed klokken 18.30. Politiet vil også føre vitner for retten som har sett en person gå fra åstedet. Spørsmålet er hvor sterkt de knytter Millehaugen til denne personen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere