RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ha fakta på bordet

Sist oppdatert:
Høyres Per-Kristian Foss krever svar fra næringsministeren om Hydro-opsjonene.
Høyres Per-Kristian Foss sender brev til Nærings- og handelsdepartementet.

De 210 millionene Hydro-styret har utbetalt til Eivind Reiten og 34 andre Hydro-topper har skapt mediefurore. Nå vil Foss ha svar på hvor mye næringsministeren visste på forhånd.

- Jeg synes regjeringen må gi et enhetlig svar på hvordan de har opptrådt overfor Hydro-styret i denne saken. Det virker som om statssekretæren presses til å gi stadig nye opplysninger til media. Nå vil jeg ha fakta på bordet, sier Per-Kristian Foss, Høyre-medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, til NA24.

- Det er tull

Han stiller spørsmål ved hvorfor Nærings- og handelsdepartementet ikke så behov for en juridisk vurdering da de fikk disse opplysningene om opsjonene og størrelsen på dem i juni.

- Jeg ser at ministeren uttaler at han ikke kunne ha gjort noe. Det er tull. Selvfølgelig kunne han gitt råd til styret. Det er et bredt politisk flertall til å være kritiske til store opsjoner, sier Foss videre.

I et brev til departementet skriver ber han om svar på fire konkrete spørsmål i forbindelse med saken. Blant annet når departementet ble informert, hvor detaljert informasjonen var og hvorfor de ikke reagerte den gangen.

Kunne påvirket

- De har full hjemmel, og plikt, til å reagere og også mulighet til å innhente en juridisk vurdering av styrets opptreden. De gjorde det ikke da, men først nå, etter medieoppslaget, sier Foss som legger til:

- I juni kunne de påvirket styret, nå i august er det nesten umulig, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere