RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ha folke- avstemning om Bybanen

Sist oppdatert:
- Vi er imot Bybanen, men det er ikke poenget, sier de tre seniorene. De vil at folket skal få en mulighet til å si sitt.

De er engasjerte og de er kampklare. De vet at dette er den aller siste muligheten til å påvirke politikerne til å sette i gang en folkeavstemning før de endelige vedtakene trykkes igjennom.

De tre har satt i gang på egen regning og risiko, men ønsker seg 40.000 underskrifter fra folk som er enige i at her trengs det en folkeavstemning.

Klikk her hvis du ønsker folkeavstemning (skriv navnet ditt i mailen).

- Det står til og med i Soria Moria erklæringen at det skal bli større anledning til å påvirke sine nære omgivelser med avstemninger, sier Magnhild Almelid.

40.000 innen 23. januar

- Da skulle det bare mangle at et slikt viktig vedtak skal tres ned over ørene på befolkningen.

Kaare Hartmann ser at tiden er inne og vel så det.

- Vi har et siste mulig vindu nå i forbindelse med Transportkomiteen i Stortingets besøk til byen 23. januar.

- Til da må vi ha underskrifter i den mengde som vi snakker om, altså bortimot 40.000 som er det noe optimistiske målet. Det betyr ikke at det vil være 40.000 bybanemotstandere. Det betyr at det er 40.000 innbyggere i denne byen som misliker hestehandel og maktspill om slike verdier som vi snakker om. De som skriver under ønsker å gi en beskjed til politikerne om at de ønsker å si sitt i denne saken.

Synlige i bybildet

Ove Monsen - et kjent fjes i Bergen - er tredjemann i gruppen som nå setter alt inn på å få til folkeavstemningen.

- Hvordan vil dere klare det?

- Vi skal i løpet av den neste måneden bli synlige i bybildet og legge ut lister som folk kan signere. I tillegg vil vi ha opp en internettside så fort som mulig der folk kan skrive seg på. Vi venter også hjelp fra en rekke enkeltpersoner og organisasjoner som har sagt seg villig til å trå til.

Her kan du diskutere folkeavstemningen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere