- Vil ikke si hvorfor han drepte kona

SISTE BILDET: Dette bildet fra et overvåkningskamera på en buss, viser ekteparet med ett av sine to barn samme dag som kvinnen ble funnet drept. Foto: politiet

SISTE BILDET: Dette bildet fra et overvåkningskamera på en buss, viser ekteparet med ett av sine to barn samme dag som kvinnen ble funnet drept. Foto: politiet Foto: Politiet

37-åringen som er siktet for å ha drept kona Narges Josefi (27) har ikke forklart seg om motiv.

01.12.14 14:25

Det har gått en drøy måned siden den 27 år gamle afghanske asylsøkeren Narges Josefi ble funnet drept utenfor en matbutikk i Hamar sentrum.

Hennes 37 år gamle ektemann, også han asylsøker fra Afghanistan, ble to dager senere pågrepet og siktet for å ha drept kona med et ukjent antall knivstikk. Han har erkjent de faktiske forholdene i saken, og tekniske undersøkelser har knyttet mannens DNA til åstedet.

Les også: Drapssiktet afghaner sier han drepte kona i affekt

Ukjent motiv
Den afghanske familien ble utvist fra Norge i fjor, men hadde fremmet en omgjørelsesbegjæring av vedtaket.

Hva som skal være motivet for drapet er foreløpig en gåte for politiet.

- Han har ikke vært villig til å si noe om det. I avhør har man selvfølgelig forsøkt å få svar på det, men han har uttalt seg svært lite når det kommer til motivet, sier politiadvokat i Hedmark politidistrikt, André van der Eynden til Nettavisen.

I forrige uke arrangerte politiet en rekonstruksjon av drapet. 37-åringen var selv til stede, og han skal ifølge politiet ha demonstrert hvordan han tok livet av kona.

- Siktede og en markør fra politiet gikk gjennom ruta de gikk den dagen og fram til åstedet. Han demonstrerte også hvordan han gjorde det.

Barnet skal ha vært til stede
Politiadvokaten sier siktedes forklaring under rekonstruksjonen stemte med det han tidligere har forklart i avhør.

- Han bekreftet også da at det mest sannsynlig var barn til stede da kona ble drept.

Ett av parets to felles barn skal ha sittet i barnevogna da 37-åringen knivdrepte moren.

Det har blitt spekulert i om den drepte kvinnen var gravid. Det vil ikke Van der Eynden kommentere før den endelige obduksjonsrapporten er klar.

Politiet venter fortsatt på resultater fra de tekniske undersøkelsene, samt informasjon om ekteparets data og datatrafikk forut for drapet.

Politiadvokat Van der Eynden tror etterforskningen kan avsluttes på nyåret.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.