RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ikke støvsuge DnB-aksjer (Ny)

Sist oppdatert:
Adm. direktør Jan Willy Hopland tror ikke det vil by på problemer å kjøpe DnB-aksjer i markedet. Han vil ikke kommentere om han selv ønsket markedskjøp eller emisjon
Oppdatert med kommentar fra departementet.

Næringsdepartementet har i dag meldt at man ikke vil benytte seg av retten gitt på generalforsamlingen i DnB til å tegne seg for aksjer i DnB Nor til 35,53 kroner pr. aksje, men i stedet kjøpe aksjer i markedet, hvor kursen nå er over 41 kroner.

Det er Statens Bankinvesteringsfond som skal stå for oppkjøpene.

Adm. direktør Jan Willy Hopland vil overfor iMarkedet ikke si hva han mener om dette valget.

- Vi har forelagt vår innstilling til departementet. Departementet tar avgjørelsen. Det har de nå gjort. Det er rammebetingelsene vi forholder oss til, sier Hopland, som ikke vil kommentere hvilken innstilling fondet ga til departementet.

Hopland påpeker at Bankinvesteringsfondet etter loven skal opptre forretningsmessig. Han vil ikke kommentere om en privat investor ville latt sjansen gå fra seg til å tegne aksjer 15 prosent under markedskurs.

- Det vil være naturlig å spørre å eventuelle private investorer om. Jeg tror ikke jeg skal kommentere det, sier Hopland til iMarkedet.

Den profilerte investoren Øystein Stray Spetalen sier i dagens utgave av Dagens Næringsliv at dersom staten ikke benytter emisjonsmuligheten er det en milliardgave til spekulanter.

- Internt

Avdelingsdirektør Knut Utvik i Nærings- og handelsdepartementet vil ikke kommentere hvilken innstilling departementet fikk fra Bankinvesteringsfondet. - Det er intern saksbehandling, sier han.

På spørsmål om man opptrer forretningsmessig denne saken, sier han: - Jeg vil ikke diskutere om dette er forretningsmessig. Det kan defineres veldig snevert eller videre.

- Ikke løpe rundt

Hopland tror ikke det vil bli vanskelig å gjennomføre aksjekjøpene uten å presse kursen urimelig mye opp.

- Vi har god tid på oss, sier han, med henvisning til at Stortinget har bedt om at staten skal opp igjen fra 28,1 prosent, som blir andelen etter fusjonen, til 34 prosent innen utgangen av 2004.

- Jeg ser ikke for meg at vi ikke skulle kunne gjøre dette på en forretningsmessig måte, sier Hopland, som viser til at kjøpet ikke er på mer enn rundt 6 prosent.

- Det er ikke slik at vi kommer til å løpe rundt og støvsuge markedet for DnB-aksjer, sier han.

Statens Bankinvesteringsfond er for øvrig planlagt avviklet neste år, og eierskapet vil da trolig bli forvaltet av departementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere