*Nettavisen* Nyheter.

- Vil låne Siverts klær

Foto: (Scanpix)

Kjell Nordström og Sivert Høyem er årets best kledte menn.

(SIDE2): Kjell Nordström og Sivert Høyem kan begge trone seg med tittelen som best kledte mann i 2010.

Se de nominerte her: Hvem har den beste stilen?

Disse to velkledte herremennene sanket nemlig like mange poeng, nærmere bestemt 19 prosent av alle registrerte stemmer.

Leserne bestemte
Høyem ble også i fjor kåret til den mest velkledte mannen, men må altså i år dele seieren med Nordström.

- Jeg synes Sivert har en kjempefin stil. Nå håper jeg at jeg kan få låne klær av han, så kan vi begge kan dra litt nytte av hverandre etter dette, spøker Nordström når vi ringer for å gratulere han med seieren.

Han snakker i midlertidig med oppriktighet i stemmen når han innrømmer at han synes det er stas å bli kåret til en av norges best kledte menn.

- Det er veldig hyggelig i og med at det er leserne som har stemt fram vinneren. Det er morsomt at jeg og Mariann (Thomassen red. anm.) havnet på topp, for det betyr at folk liker litt galskap, utbryter han.

Mariann Thomassen ble kåret til årets best kledte kvinne i 2010

Skiller seg ut
Nordström skiller seg alltid ut på den røde løperen.

Side2 synes har har både en maskulin stil og unik stil. Den populære hårstylisten, performanceartisten og designeren vet hvordan han skal kle seg, og han har en utrolig sans for detaljer som gjør at stilen hans blir til fingerspissene gjennomført.

Det er ingen hemmelighet at Nordström er fan av hatten, og blir ofte observert med en utgave av denne møysommelig plassert på hode.

Les også:- Spriter opp antrekket

Rocka og minimalistisk
Høyem er i likhet med Nordström ofte å se i sort fra topp til tå.

Den tidligere Madrugada-artisten, som har oppnådd suksess under eget navn, har derimot en litt mer rocka stil. Høyem ser like flott ut i dress som i sorte olajeans, t-skjorte og en stram dressjakke.

Stilen er enklere i formen enn den Nordström har. Man kan allikevel se at også Høyem har sans for detaljene, og kanskje er dette noe av grunnen til at han atter en gang blir kåret til en av norges mest velkledte menn.

- Jeg leker med accessoirer
Nordström har i likhet med Høyem også tidligere toppet Side2s best kledte liste, men mener selv at han kler seg ganske alminnelig.

- Jeg synes ikke at jeg har en veldig spesiell stil. Jeg leker litt med accessoirer, men ellers kler jeg meg ganske basic. Når jeg går på scenen med Dobermann & The Chiuauas så er det jo noe annet, men det er jo ikke slik jeg kler meg privat, påstår han, og benytter samtidig muligheten til å snakke om en sak som står hans hjerte nært.

- Det som er fint med å vinne en slik kåring er at det gir muligheten for å fronte saker man brenner for.

Sammen med blant annet den norske designeren Fam Irvoll er nemlig Nordström en av initiativtakerne til Mote mot Pels. Bevegelsen prøver å få motebransjen til å ta avstand fra pelsverk og pelsdyroppdrett og det er liten tvil om at de har lykkes i sitt arbeid.

- Pels er moralsk forkastelig, og engasjementet vårt har fått ringvirkninger både her i Norge og internasjonalt. Blant annet har pels blitt forbudt under Oslo Fashion Week. Dette viser at det lønner å engasjere seg, påstår Nordström.

- Norge har kommet ett steg videre
Det er verdt å merke seg at Daniel Franck var hakk i hæl de to vinnerne, han fikk nemlig 16 prosent av stemmene.

Franck er samboer med årets best kledte kvinne, Mariann Thomassen, som med sine 30 prosent var den overlegne vinneren på kvinnesiden.

- Det var utrolig kjekt å vinne. Det viser at Norge har kommet ett steg videre, og setter pris på at folk tørr å ha en særegen stil, sier Thomassen til Side2.

Hun understreker at mote for henne ikke bare handler om trender, men at det også er en livsstil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Jeg er frøken «mix a lot». Jeg er kjent for å blande masse forskjellig, og så går jeg alltid i farger. Jeg blir ulykkelig av å kle meg i sort. Fargerike klær er med på å gjøre hver dag til en fest, og de setter meg også i et kreativt modus, forklarer hun.

Velkledt par
Sammen med sin Franck er de to utvilsomt ett av Norges best kledte par, men Thomasssen lar seg på ingen måte inspirere av sin bedre halvdel i klesveien. Den 31-årige sangfuglen inspireres derimot av kunstutstillinger, konserter og den vanlige mannen og kvinnen i gaten.

- Endelig kan jeg si at jeg det norske folk er med på å inspirere meg. Det kunne jeg ikke si for tre år siden for å si det sånn, innrømmer Thomassen, som i årevis har høstet gode kritikker for sin originale og vågale stil.

- Daniel sin stil, er Daniel sin stil og den må ha få ha. Det er veldig viktig. Han har en litt med classy og up-to-date stil. Jeg er litt utdatert kan du si.

Med utradert sikter Thomassen mer mot hennes forkjærlighet for vintage, og deler gjerne sine shoppingtips med Side2 leseren.

- Jeg shopper på blant annet Flashdance, Vintage Velouria og på Høyer (Høyer Eger kjøpesenter i Oslo sentrum red.anm.) har de en egen avdeling hvor de selger blant annet Veronica B. Vallenes og Vivienne Westwood, forteller Thomassen.

SE BILDER AV NORDSTRÔM OG HØYEM HER:(se alle nominerte og deres plassering under bildekarusellen)

3974

Daniel Franck

16 prosent

Sigbjørn Johnsen

13 prosent

Noman Mubashir

8 prosent

Kristopher Schau

7 prosent

Sondre Lerche

7 prosent

Ari Behn

5 prosent

Peter Peters

4 prosent

Petter Stordalen

1 prosent

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag