RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil overleve Økokrim og andre rystelser

Det sa Sp-lederen da hun møtte sine egne fredag.

Fredag samles Sp til landsstyremøte i Oslo.

- Må rette opp feil
Navarsete siterte Alf Prøysen og «Du skal få en dag i mårå, som rein og ubrukt står» og spant videre på at i 2011 kan Sp «rette opp alle feila frå i går».

Om partistøttesaken sa Navarsete til sine nærmeste at:

«Saken har tatt en ny vending siden vi sist møttes. Økokrims gransking er ikke godt nytt. Det er med på å trekke saken ytterligere ut i tid. Samtidig er det bra å få alle fakta på bordet. Det håper jeg vi får nå. Så må Økokrim få gjøre sin jobb i fred.»

- Vil overleve Økokrim
Hun lot det ikke være noe tvil om partiets vei videre:

- Senterpartiet er et solid parti som har mye ugjort i norsk politikk og vil overleve både Økokrim og andre rystelser. De som ønsker partiets undergang, vil bli skuffet. Nok en gang, sa Navarsete.

Partiet etterforskes av Økokrim, og ifølge lederen av valgkomiteen, fylkesleder i Oppland Sp Ivar Odnes, er heller ikke Sp-leder Liv Signe Navarsete fredet. Ifølge ham kan konklusjonen få påvirke lederkabalen i partiet.

Sp møtes til landsmøte i mars, hvor trolig Ola Borten Moe blir valgt til ny nestleder etter Lars Peder Brekk.

- Sjanse til å bli kvitt henne?

Valgforsker og professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, mener utspillet fra Odnes er enten toskete eller strategisk.

- Det er mulig han ser dette som sin sjanse til å bli kvitt Navarsete, men den store syndebukken i saken er jo tidligere generalsekretær i Sp, Ivar Egeberg, som har kommet og gått, sier Todal Jenssen til Nettavisen.

På bakgrunn av det, mener Todal Jenssen det vil være til Navarsetes fordel om Økokrim-konklusjonen er så klar og tydelig som mulig.

- Det er urimelig å skylde på henne, men det kan også hende at utspillet skyldes litt uerfarenhet i forhold til media. Det er ingen grunn til å foregripe Økokrim.

Økokrim uttalte til Nettavisen i forrige uke at det vil ta «noen uker» å etterforske saken ferdig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere