RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Splash/All Over Press)

- Vil se meg selv i speilet

Sist oppdatert:
Charla Nash ble angrepet og vansiret av en sjimpanse. Vi advarer mot sterke bilder.

(SIDE2:) For tre år siden ble Charla Nash (58) angrepet av venninnens sjimpanse. Nå snakker hun ut om rehabiliteringsprosessen.

Angrep i flere minutter
I begynnelsen av 2009 besøkte Nash venninnen Sara Herold for å hjelpe henne med å finne sjimpansen Travis som hadde stukket av. Da de skulle lokke apen inn i buret gikk den til angrep. Sjimpansen bet Nash, og eieren prøvde å stoppe kjæledyret sitt. Kampen mellom Nash, Herold og Travis pågikk i 12 minutter.

Dyret brakk de fleste beina i ansiktet til Nash, rev av nesen, øynene, leppene og hendene hennes.

Alenemoren fra Stamford, Connecticut, døde nesten av angrepet. Men etter en rekke operasjoner begynner både formen, og utseende å bli bedre. Til WABC snakker hun ut om den tunge kampen. Hun bor nå på et rehabiliteringssenter, og tar en dag av gangen.

- Jeg skulle ønske jeg kunne se hvordan jeg ser ut, sier hun ifølge DailyMail.

Vellykket operasjon
For seks måneder siden gjennomgikk Nash enda en operasjon. En 20 timer lang operasjon har gitt henne nytt ansikt, kunstige øyne og nye hender. 30 kirurger og sykepleiere deltok i operasjonen som ble utført ved «Brigham and Women's Hospital i Boston.»

Legene tok hud fra en donor, underliggende muskler, nerver og transplantert hele ansiktet på Nash.

Kan lukte
Etter angrepet mistet 58-åringen både synet og luktesansen, men nå kan hun lukte igjen, spise ordentlig mat og sier at det nye ansiktet har gitt henne livet tilbake.

Datteren, Brianna (20), forteller at hun begynner å kjenne igjen mammaen sin:

- Jeg venter fremdeles på at noen av de underliggende benstrukturene skal begynne å ta form på kinnene, men det er min mor!

Helbredelsestiden kommer til å fortsette i ett år til.

Saksøker venninnen
Nash’ venninne, Sara Herold, døde i 2010. Og Nash innrømmer nå at hun alltid har syntes at venninnens forhold til sjimpansen var merkelig. Hun forteller blant annet at hun så på sjimpansen som en partner, og at dyret også fikk drikke vin. Sjimpansen sov også i sengen hennes. Nash hevder at det ikke var første gangen sjimpansen opptrådte aggressivt mot henne.

Nash saksøker sin tidligere venninnes eiendom, og staten, for at det brutale angrepet ikke ble forhindret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere