RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil starte feministmoské i Oslo


Moskeen Central Jamaat gjenåpnet sentralt på Grønland i 2006, har plass til 2.500 mennesker og kostet 93 millioner kroner å bygge. Vil den få konkurranse?
Moskeen Central Jamaat gjenåpnet sentralt på Grønland i 2006, har plass til 2.500 mennesker og kostet 93 millioner kroner å bygge. Vil den få konkurranse?
Sist oppdatert:
Her skal kvinner lede menn i bønn, og du skal være velkommen uansett legning.

Initiativtaker, norsk-irakiske Thee Yezen Al-Obaide, sier til Vårt Land at han har dannet et uformelt nettverk for homofile muslimer i Norge.

Nå tar han steget videre og løfter opp muslimske kvinner:

- Jeg vil starte en feministisk moské der kvinner har like mye plass som menn. Både menn og kvinner skal få lede bønn, og alle kjønn skal kunne be i samme rom, side om side.

Aktivist og skribent Thee Yezen Al Ubeide går utradisjonelle veier. Vil han lykkes med å danne en feministmoské i Oslo?

- Åpen for alle

Han vil at moskeen skal være åpen for alle som føler at de ikke passer inn i vanlige moskeer, kvinner, menn, transpersoner, homofile og heterofile.

Gjennom samtaler med mer enn 100 muslimer i Norge, tror han denne moskeen kan se dagens lys om cirka ett år, midt i Oslo.


- Radikalt

- Dette er radikalt, sier Levi Geir Eldhamar til Vårt Land - og forklarer det med at tradisjonelle, norske muslimer verken vil ha kvinnelige imamer eller synes homofili er forenlig med islam.

Thee Yezen Al-Obaide er sentral i organisasjonen Skeiv Verden, som ble stiftet i 2010.

Sist fredag åpnet en ny, åpen moské i Berlin. Her fikk blant annet kvinner og menn be side om side. Initiativtakerne i Berlin er sterkt kritisert i enkelte muslimske miljøer, og fredagens åpning var derfor under streng politibevoktning.

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere