RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville akseptert dødsstraff for Breivik

FORSTÅR ØNSKE OM DØDSSTRAFF: Ordførerkandidat Pål Morten Borgli mener Frps politikk om strenge fengselsstraffer, tøffere soningsforhold og ikke minst større bevilgninger til politiet må få et forsterket trøkk etter det som skjedde 22. juli.
FORSTÅR ØNSKE OM DØDSSTRAFF: Ordførerkandidat Pål Morten Borgli mener Frps politikk om strenge fengselsstraffer, tøffere soningsforhold og ikke minst større bevilgninger til politiet må få et forsterket trøkk etter det som skjedde 22. juli. Foto: Skibstad, Kent (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ordførerkandidat Pål Morten Borgli sier han ville forstått dødsstraff for handlingene Anders Behering Breivik utførte.

- Jeg hadde ikke hatt problem med å forstått dødsstraff i dette tilfellet. Spørsmålet er om han da hadde sluppet for billig unna, sier Borgli til Rogalands Avis.

Frp-mannen, som er ordførkandidate i Sandnes, har overhodet ikke sympatier for at terroristen finner det vanskelig å være isolert i fengsel over lang tid.

- For meg kan han sitte i isolat i måneder, og nøye seg med vann og brød. Men nå er det domstolene og ikke jeg som skal dømme, sier Borgli, som er 1. varamedlem i Frps sentralstyre.

Justisministerens stilling
Han mener Frps politikk om strenge fengselsstraffer, tøffere soningsforhold og ikke minst større bevilgninger til politiet må få et forsterket trøkk etter det som skjedde 22. juli.

- Jeg ønsker ikke å slå politisk mynt på det ufattelige som skjedde, men det kommer en dag hvor vi må diskutere hvorfor så mange uskyldige barn kunne bli drept uten at noen klarte å stoppe ham før de gjorde, sier Borgli.

I en Facebook-melding skriver Frp-toppen at justisminister Knut Storberget bør gå av om undersøkelser viser at det er systemfeil som forsinket podiets operasjoner.

«Jeg regner med han går av hvis det viser seg at menneskeliv har gått tapt som følge av feil.», skriver Borgli til partikollega Einar Roald Endresen, som er leder for politiets fellesforbund i Haugaland og Sunnhordland.

- Mye tilfeldig
- Jeg har ingen forutsetninger for å slå fast at det er skjedd systemfeil, og det skal kommisjonen få jobbe med, men gjennom mediene virker svært mye å ha gått galt. Frivillige risikerte livet, mens tungt bevæpnet politi sto og ventet. Samtidig fikk helikopterpiloter beskjed om at de ikke trengte å komme på jobb, sier Borgli.

Han klarer ikke å forstå at det kunne ta så lang tid som 1,5 time før politiet fikk stoppet gjerningsmannen.

- Det er justisministerens ansvar at rutinene er gode nok, at det er nok penger og utstyr. Om manglende økonomi har bidratt til at det tok ekstra lang tid, blir jeg både som far, borger og som politiker fryktelig matt. Da må ministeren ta ansvar som øverste leder, sier Borgli, som setter sin lit til at kommisjonen leverer en usminket rapport, slik Jens Stoltenberg har lovet.

- Vi kan ikke bare ta lærdom, ansvarlige må også ta ansvar. Slik er det, og slik må det være for toppolitikere, sier Borgli.

Jeg hadde ikke hatt problem med dødsstraff. Spørsmålet er vel om han da hadde sluppet for billig unna.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere