*Nettavisen* Nyheter.

- Ville drepe for å bli i Norge

Asylsøker truet sykepleier med at «han likte å drepe».

26.05.11 14:14

En 40 år gammel mannlig asylsøker er i Øvre Romerike tingrett dømt til 15 dager betinget fengsel, etter å ha truet ansatte ved Fagerli ventemottak ved Nannestad på livet i april i fjor, skriver Romerikes Blad.

Mannen, som på dette tidspunktet oppholdt seg på ventemottaket, skal ha hatt time hos en kvinnelig sykepleier da han framsatte truslene.

Hun har i retten forklart at mannen sa han likte å drepe, og at hvis han drepte sykepleieren eller legen, så fikk han bo i Norge.

Ville i fengsel
I tillegg skal han ha lekt med en papirlapp på kontorpulten, og sagt at dersom lappen falt i gulvet ville han drepe. Dersom den ble liggende ville han la være.

Den tiltalte har innrømmet å ha sagt at sykepleierens og legens liv var i fare, og han mente også at det ville være bedre å sitte i norsk fengsel, enn å bli returnert til hjemlandet.

Likevel forklarte han at han ikke forsto at noe han sa truet sykepleieren.

15 dager i fengsel
Mannens forsvarer, Kristen Fari, la i retten ned påstand om frifinnelse, subsidiært at tiltalte ble ansett på mildeste måte, og selv om retten har lagt avgjørende vekt på fornærmedes forklaring, så har de sett hen til de formildende omstendigheter i forhold til den tiltaltes livssituasjon på tidspunktet for hendelsen.

Straffen ble derfor satt til 15 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.