RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville ikke snakke med DN

Sist oppdatert:
Arne Fredly forsøker å unngå Dagens Næringsliv.

Likevel står han i fredagens utgave av Dagens Næringsliv frem over to sider, hvor han slakter meglerfirmaet «Nordvik & Partners» for «ren svindel».

NA24 - din næringslivsavis

Det til tross for at DN skal være det siste stedet Fredly ønsker å snakke ut.

LES OGSÅ: Fredly: - Ren svindel

- Jeg vil egentlig ikke snakke med DN, og jeg har heller aldri henvendt meg til avisen om denne saken. De pushet og pushet imidlertid på skikkelig, så da måtte jeg svare. En må jo svare for seg uansett, sier superinvestoren til NA24 Propaganda.

- DN pusher på
Investoren henvendte seg til NA24 for å klargjøre at han selv aldri tok initiativet til oppslaget, som også fikk størst plass på DNs førsteside fredag.

Men Fredly avviser altså at han nå røyker fredspipe med avisen.

- Selvsagt ville jeg heller gitt denne saken til en hvilken som helst annen avis, men jeg har selvsagt ikke noe valg når DN pusher på slik de gjør, sier Fredly.

LES OGSÅ: Vil ha Fredly-saken avvist
LES OGSÅ: Hevder de ble truet av avis

For Fredly er fremdeles i bitende konflikt med avisen, etter en omstridt artikkelserie i fjor høst.

Innsideinformasjon
Artiklene gikk langt i å antyde at han på ulovlig vis har tjent grovt på presis innsideinformasjon, men brukte flere anonyme kilder om forhold Fredly mener avisen ikke er i nærheten av å kunne dokumentere.

Senest i juli sendte han over den vel 400 sider lange stevningen til Oslo Tingrett. Injuriesøksmålet omfatter Dagens Næringsliv, sjefredaktør Amund Djuve, featureredaktør Gry Egenes, journalistene Knut Gjernes og Bjørn Olav Nordahl, samt fotograf Mikaela Berg.

Fredly varslet DN allerede 18. april om søksmålet. I mellomtiden vant finansmannen en knusende seier over avisen i Pressens Faglige Utvalg.

Her kan du lese stevningen

Får Fredly medhold i at DN og de aktuelle medarbeiderne er ansvarlige for ærekrenkelser, knyttet til påstander om ulovlig innsidehandel, risikerer DN et formidabelt erstatnings- og oppreisningskrav.

Vil saksøke meglerfirma
Grunnen til at han fredag måtte svare for seg i DN, var saken om hans leiligheter i leilighetskomplekset Krystallen på Kvitfjell.

Fredly kjøpte, sammen med samboer Anette Bjerke, ti leiligheter i leilighetsprosjektet for nærmere 25 millioner kroner.

«Nordvik & Partners har tydeligvis ingen skrupler med å bedra så vel selgere som kjøpere, alt for at de selv skal kunne håve inn store nok honorarer til å kunne opprettholde fasaden som champagnemeglere», skriver Fredly i en e-post til DN - altså etter å ha blitt oppringt av avisen i forkant.

Dermed vurderer altså Fredly å saksøke meglerfirmaet for svindel i salgsformidlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere