RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville påklaget henleggelse av ambassadesaken

Oslo (NTB): Skatteetaten ville påklaget avgjørelsen om å henlegge den såkalte ambassadesaken dersom man var klar over at politiet i realiteten ikke hadde etterforsket saken, sier skattedirektør Svein Kristensen.

TV 2 avslørte i 2010 at norske polititopper jobbet som agenter i en hemmelig overvåkingsenhet for den amerikanske ambassaden i Oslo. Dagen etter avsløringen meldte åtte av agentene seg for skatteetaten i Oslo. Der innrømmet de svart arbeid, og søkte om skatteamnesti, som er et tilbud til skattytere som frivillig forteller om skjulte formuer eller penger de har tjent svart.

Skatteetaten anmeldte polititoppene for grovt skattesvik, men Østfold politidistrikt henla saken våren 2012 som intet straffbart forhold, en avgjørelse som skattemyndighetene valgte å ikke påklage.

- Hadde vi visst at saken i realiteten ikke var blitt ordentlig etterforsket av politiet, ville vi utvilsomt ha påklaget henleggelsen, sier skattedirektør Svein Kristensen i en pressemelding onsdag.

Han sier skatteetaten ikke var klar over at statsadvokaten i Oslo hadde kritisert Østfold politidistrikt for manglende etterforskning av sakene.

Skattedirektoratet understreker at det ikke er riktig at skattyterne i saken har fått en mildere behandling enn andre skattytere ville fått i samme situasjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere