*Nettavisen* Nyheter.

- Ville skilles før hjerneblødningen

Olaf Thommessen med avsløringer om samlivsbruddet med ekskona Vendela Kirsebom i ny bok.

10.09.08 14:52

(SIDE2): Torsdag 11. september slipper Olaf Thommessen boken «På innsiden utenfor».

Olaf Thommessen var døden nær da han 19. september 2005 ble rammet av hjerneblødning mens han var på joggetur i Nordmarka.

Siden den gang har samlivsbrudd, rettssaker og hans politiske karriere fått massiv oppmerksomhet, og derfor har det vært knyttet store forventninger til den kommende boken.

De første avsløringene
Onsdag kom TV 2s «God Kveld, Norge» med de første avsløringene fra boken. Samlivsbruddet med Vendela Kirsebom er viet god plass, og ifølge nettsidene til «God Kveld, Norge» hevder Olaf Thommessen i boken at en skilsmisse var et tema før hjerneblødningen i 2005.

«Allerede i forkant av dette hadde vi diskutert skilsmisse. Dette kan ikke ha gjort livet enklere for henne, og det har jeg stor respekt for. Uansett er det helt klart at vi i lang tid hadde slitt med et vanskelig samliv, noe som jo rammer mange av oss i dagens samfunn. Dessverre.» forteller han i biografien ifølge «God Kveld, Norge».

I boken kan man også lese at Vendela var i utlandet da Thommessen fikk hjerneblødning, og at situasjonen var så kritisk at hun tenkte gjennom ektemannens begravelse:

«En bekjent av henne kom til unnsetning, han hadde eget fly. Det sto og ventet på henne og tok henne direkte til Oslo. Den turen var nok den lengste i hennes liv. Hun gikk mentalt igjennom begravelsen «Olaf har alltid sagt at han vil ha «Stairway to Heaven» med Led Zeppelin. Han blir alltid rørt av Mor Åses død. Eller er det Chopins sørgemarsj?», heter det i boken.

I boken tar Thommessen også opp hvordan ukebladet Se og Hør lusket rundt i buskene. Du kan lese samtlige utdrag som TV 2 har publisert fra boken ved å følge lenken under.

«God Kveld, Norge»: Ville skilles før hjerneblødning

Gift i 11 år
Vendela Kirsebom har hatt internasjonal status som supermodell. Hun fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd da hun prydet coveret til Sports Illustrated i 1993.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jan Johannessen

Hun og Olaf Thommessen møttes sommeren 1995 da Kirsebom leide sommerhuset «Solvang» på Åkerøya utenfor Lillesand av Olafs far.

De forlovet seg bare noen måneder senere, og giftet seg i august 1996 i Katarina-kirken i Stockholm. Det flyttet til Norge fra New York for seks år siden, og har to døtre sammen.

I mars 2007 ble det kjent at de to flyttet fra hverandre. Paret valgte da i stor grad å skjerme sitt privatliv, men Vendela Kirsebom løftet litt på sløret i et intervju med Dagbladet Magasinet rett i forkant av at det ble kjent at de hadde flyttet fra hverandre:

- Det var en periode hvor Olaf og jeg ikke kommuniserte så bra. Jeg føler vi har klart å ta opp den tråden nå. En del ting som vi hadde glemt, som vi har fått tilbake. Vi har funnet et roligere sted sammen, men det er andre ting vi fortsatt strever med. Sånn er livet og ekteskapet, skjøre saker, sa hun til avisen den gang.

Vendela Kirsebom er i dag samboer med Ewald Eilertsen.

Les mer om det: Vendela blir samboer

Wikipedia om Olaf Thommessen
Olaf Henning Thommessen (født 1. august 1966) er en norsk politiker (Venstre). Han var nestleder i Venstre fra 2004 til 2008. Thommessen er fra oktober 2007 medlem av Oslo bystyre og sitter i finanskomiteen.

Han er sønn av Anette Thommessen som stiftet NOAS (Norsk Organisasjon for Flyktninger og Asylsøkere), og bror av Christian Thommessen. Thommessen er separert fra supermodellen Vendela Kirsebom etter elleve års ekteskap og har to barn. Han bor på Vinderen i Oslo.

Thommessen gikk på Ullern gymnas i Oslo, og var russepresident i 1985. Han tok så et ekstra år på privatgymnaset Bjørknes. Deretter gikk han ved Handelshøyskolen BI, før han tok mastergrad i Sveits og ett år med politiske studier i Paris.

I yrkeskarrieren har han vært innom Eksportrådet, Orkla, Nera, Storebrand og han hadde siden en jobb i New York.

I tillegg til å sitte i bystyret i Oslo jobber han i dag i sitt eget firma, Thommessen & Co. Thommessen har i tillegg til sitt norske statsborgerskap også fransk statsborgerskap.

Han ble i 2004 forsøkt lansert som motkandidat mot Lars Sponheim som leder i Venstre, men han ønsket ikke å stille mot Sponheim. Han fikk hjerneblødning i september 2005 og var ute av politikken i ett år. I november 2007 gjorde han kjent at han ikke stilte til gjenvalg som nestleder i Venstre.

Les mer på Wikipedia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag