RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville velge riktig klubb

Sist oppdatert:
Simon Larsen ser fram til å ta fatt på Vålerenga-karrieren.

Vålerenga og Vindbjart er enige om en overgang for forsvarsspilleren Simon Larsen (23). Larsen mangler en medisinsk sjekk før han blir Vålerenga-spiller de neste tre sesongene.

- Dette er selvfølgelig veldig morsomt for meg. Det blir spennende og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Larsen til vif-fotball.no.

Det har vært mye oppstyr rundt Larsen de siste ukene, og han har vært linket til flere klubber. Allikevel har han brukt tiden godt før han har valgt sin nye klubb.

- Det har vært helt nytt for meg med denne oppmerksomheten, og noe jeg ikke har vært vant til, sier Larsen.

- Når jeg først hadde så mange valg og en så stor avgjørelse å ta så ville jeg ikke forhaste meg. Jeg ville være helt sikker på at jeg valgte det jeg følte var riktig og den beste pakka samla sett.

Han ønsker ikke å skryte for mye av egne ferdigheter, men innrømmer at han har ambisjoner i Vålerenga.

- Jeg har som mål å spille meg inn på laget til Vålerenga og bidra i klubben. Så får det være opp til Martin Andresen og resten av trenerteamet om jeg er god nok, sier han.

Larsens moderklubb, Randesund, er også Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstads moderklubb. Larsen startet karrieren som midtbanespiller men har i Vindbjart blitt omskolert til forsvaret.

- Jeg har spilt mest midtstopper i Vindbjart, men har også prøvd meg litt på backen i det siste og føler jeg takler den posisjonen godt også. Jeg tror det bare er positivt for mitt vedkommende at jeg kan bekle flere roller, sier han.

Komfortabel med spillestilen

Larsen er heller ikke helt ukjent med den ballbesittende spillestilen Vålerenga ønsker å bruke.

- Det har vært en del samtaler med Martin om spillestil, og jeg føler det er mye likt måten vi spilte på i Vindbjart. Vindbjart også ønsker å spille en moderne fotball med ballen mye i laget. Derfor føler jeg meg komfortabel med spillestilen i Vålerenga, men jeg må selvfølgelig få litt tid på meg til å tilpasse meg nye lagkamerater og sånne ting, sier han.

Larsen har hatt en litt annen karrierekurve enn enkelte andre fotballspillere, da han har prioritert studier de siste årene.

- Jeg har alltid hatt det gøy med fotballen, men har også vært bevisst på at jeg ønsket en utdannelse i bunn for å ha noe å falle tilbake på når jeg er ferdig med karrieren. Det er først i det siste det har blitt mer satsning og nå gleder jeg meg til å ta fatt på et nytt karrieresteg, avslutter Larsen.

Simon Andreas Larsen
Posisjon: Forsvar
Født: 01.06.1988
Høyde/vekt: 193 cm / 84 kg
Moderklubb: Randesund
Tidligere klubb: Vindbjart FK

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere