RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- VISA.com er blitt angrepet

Sist oppdatert:
VISAs nettsted ser ut til å ha blitt utsatt for et angrep onsdag kveld.

VISA.com ble onsdag kveld ved 22-tiden trolig angrepet av anonyme hackere, som har gjort nettsiden utilgjengelig for brukere. Siden ligger nå nede, og mye tyder på at det er en hevnaksjon for at selskapet har brutt samarbeidet med varslernettstedet Wikileaks.

Angrepet går under navnet «Operation Payback». De anonyme nettaktivistene utsetter nettstedene for enorm datatrafikk, et såkalt DDos-angrep, slik at de ikke lenger klarer å serve den reelle trafikken.

Nettavisen har vært i kontakt med en av dem som hevder å ha deltatt i angrepet. Personen, som går under tilnavnet «lekeland», forteller at 3000 personer har sluttet seg til hevnaksjonen.

- Vel, som du har fått med deg tok vi ned MasterCard, deretter Visa. Kjernen av DoS'ere består per nå av 3000 personer. Det begynte med 1000, som var nok til å ta ned MasterCard og den sveitsiske banken. Tallene vokser hele tiden. AnonOps (Anonymous Operations) har selv blitt angrepet i løpet av denne tiden. Facebook-siden er også blitt slettet, av Facebook, opplyser «lekeland» til Nettavisen.

Tidligere onsdag ble også MasterCard rammet av et angrep.

Både VISA og MasterCard har trukket seg fra samarbeidet med Wikileaks, og har dermed satt en stopper for at folk kan bruke betalingskortene til å bidra med donasjoner til varslernettstedet.

PayPal og den sveitsiske postbanken PostFinance ble også utsatt for slike angrep onsdag etter å ha brutt samarbeidet med Wikileaks.

Nettsidene til den svenske påtalemyndigheten og nettsidene til advokatfirmaet som representerer de to kvinnene som har anmeldt Julian Assange, er også blitt rammet av DDos-angrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere