RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Visste ikke at polske damer var så digge

KRAKOW GANGNAM STYLE: En video produsert av norske medisinstudenter i Krakow etter bare ett døgn allerede fått mye oppmerksomhet på YouTube. Her er hovedrollen som spilles av Joakim Bergdal i aksjon.
KRAKOW GANGNAM STYLE: En video produsert av norske medisinstudenter i Krakow etter bare ett døgn allerede fått mye oppmerksomhet på YouTube. Her er hovedrollen som spilles av Joakim Bergdal i aksjon. Foto: YouTube
Sist oppdatert:
Men det er de heller ikke. De er nemlig norske alle sammen.

(SIDE2): Søndag dukket det opp en YouTube-video kalt «Krakow Gangnam Style». Bak filmen står en gruppe nordmenn som studerer medisin ved Jagiellonian University i Krakow.

Ble raskt populær
Ideen om å spille inn denne videoen kom i forberedelse til filmfestivalen «CoperniCam». I skrivende stund har videoen blitt sett av rundt 44.000 mennesker, og dette på bare et døgn.

Joakim Bergdal er hovedpersonen i filmen, Leif Hynnekleiv redigerte og Aslak Vimme Solhoff var regissør og produsent.

- Jeg begynte å tenke på å lage en parodi i sommerferien, fordi jeg synes sangen er morsom. Jeg tenkte at det var mange personer i vennegjengen min ville passe som karakterer i videoen. Da jeg kom tilbake til Krakow hadde jeg egentlig glemt av hele greia, men i anledning filmfestivalen fant vi ut at dette måtte vi få til. Så vi leide kamera og satte i gang, sier Solhoff til Side2.

Musikkvideoen vant filmprisen ved skolen, og videoen er også blitt plukket opp av polsk presse. Tilbakemeldingene har så langt har vært mange og gode.

- Det er mange som kommenterer under videoen på polsk, og flere tror at det er polske mennesker i videoen. Noen skriver for eksempel «Jeg visste ikke at polske damer var så digge», men de er jo norske alle sammen, sier han og ler.

Siden filmen heter «Krakow Gangnam Style» kan man jo skjønne hvorfor noen misforstår.

Se filmen her:

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Festivalen «Copernic», knytter sammen internasjonale studenter fra Jagiellonian University Medical College. Filmen skulle være engelskspråklig.

Hvor lenge måtte dere øve for å få til dansen?

- Det er et spennende spørsmål. Vi brukte litt tid for å si det sånn. Hovedpersonen, Joakim, er jo ikke særlig flink til å danse i utgangspunktet. Men han hadde en skikkelig innsatsvilje, og før vi begynte på innspillingene så øvde jeg og han på dansen i rundt 15 timer hver dag over to intense dager, sier han.

- Skikkelig flaut
Innspillingene er gjort på flere forskjellige lokaliteter rundt om i Krakow by. De brukte seks dager på filmingen.

- Det var mye frem og tilbake rundt om i byen, og det var til tider skikkelig flaut, men vi var så innstilte på å få det til at det gikk greit. Jeg tror det verste for Joakim var da han måtte danse alene foran en stor folkemengde, i sekvensen som vises helt i starten av videoen. Men han kjørte på og danset likevel, mens folk skrek og pekte mot han. Det er spesielt hovedpersonen som har gått igjennom mye pes, mot slutten av uken hadde han nesten pådratt seg senebetennelse, men det var verdt det til slutt for det ble sinnsykt fett, sier Solhoff.

Det var likevel ikke filmingen over seks dager som tok tid, det mest tidkrevende for guttene var redigeringen.

- Det var etter filmingen at den egentlig jobben med å snekre sammen filmen begynte. Det var totalt ni dager med intens redigering fullført av Leif. Jeg var med i fire dager, og sammen lagde vi det endelige produktet. Leif har gjort en fantastisk jobb med redigeringen, filmen ser flott ut!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere