RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen (BA))

- Voldtektssiktet bestilte torpedo

Sist oppdatert:
Ville ha ofrene til å trekke anmeldelsene, mener politiet.

Bedriftslederen (33) som er siktet for å ha voldtatt en 14 år gammel jente og en 80 år gammel kvinne med 14 års mellomrom, skal ha kontaktet en torpedo for å få ofrene til å trekke anmeldelsene, mener politiet.

I forrige uke ble han ilagt brev- og besøksforbud i fire uker og fullstendig isolasjon i to uker, skriver Bergensavisen.

Politiet har utvidet siktelsen til også å gjelde motarbeiding av etterforskningen i saken.

I januar i år ble bedriftslederen pågrepet og siktet for de to grove overfallsvoldtektene i Olsvik i 1996 og i Veiten i fjor høst. Han nektet lenge, men i et nytt avhør 13. mai tilsto han begge overfallsvoldtektene.

Etter det BA kjenner til skal han ha forklart at han ikke kan huske overgrepene, men sier at ofrene må bli trodd på sine forklaringer.

En 20 år gammel mann som sitter i varetekt i en annen voldssak skal ha kontaktet etterforskerne og fortalt at 33-åringen ba ham om å true de fornærmede til å trekke sine anmeldelser mens de snakket sammen i fengselet. Det skal ha skjedd i begynnelsen av mai.

Forsvareren til 33-åringen mener det er usannsynlig at han selv tar kontakt med politiet for å tilstå samtidig som han ber 20-åringen om å true de fornærmede til å trekke sine forklaringer.

Forsvareren antyder at 20-åringen har vært svært aktiv for å få varetektsplass under et mindre strengt regime, og at han kan ha diktet opp saken.

Lagmannsretten finner at det er skjellig grunn til å mistenke bedriftslederen for å ha tatt kontakt med den innsatte, selv om det fremstår som noe underlig at 33-åringen samtidig som han velger å tilstå voldtektene, skal ha bedt ham om å true de fornærmede til å trekke sine forklaringer.

- Lagmannsretten finner det imidlertid, som tingretten, overveiende sannsynlig at siktede har villet påvirke de fornærmedes forklaringer knyttet til andre sider av saken enn det rene skyldspørsmålet, heter det i kjennelsen.

Dommerne kan likevel ikke se at det er behov isolasjon og brev- og besøksforbud, og har nå opphevet disse restriksjonene for den fengslede bedriftslederen.

Les flere saker hos Bergensavisens nettutgave her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere