- Voldtok 14-åring og 17-åring

Foto: Ørjan Nilsson

Bygdesamfunnet møtes i retten denne uken.

01.12.10 14:37

I februar i år ble en 34 år gammel mann dømt til fire års fengsel i Sunnhordland tingrett. Ifølge tiltalen skal mannen ha voldtatt to unge jenter, skriver BA.no.

Denne uken er saken oppe i Gulating lagmannsrett.

Den yngste jenten var 14 år mannen skal ha invitert henne til å se film hjemme hos seg og deretter tvunget seg til sex. Flere vitner sa i retten at jenten og venninnene hennes ofte ble kjørt rundt i bilen til 34-åringen.

Den andre jenten var 17 år da hun skal ha blitt voldtatt på en hytte eid av et frivillig lag.

34-åringen har flyttet fra stedet, men på tinghuset denne uken møttes venner, tidligere kjærester og bekjente av de involverte partene fra det lille bygdesamfunnet i Sunnhordland.

I retten har mannen forklart at han aldri har hatt sex med 14-åringen, men at han hadde sex med den andre jenten på en hyttetur da hun var 17 år. Han hevder at det ikke var snakk om en voldtekt.

- Hvis det skal dømmes for noe, så skal det ikke være voldtekt, sa forsvarer Line Nilsen og ba juryen om å frifinne mannen på alle punkter.

Egen agenda

Denne uken ble det også sagt i retten at en av årsakene til beskyldingene mot mannen, er at hans tidligere samboer har sin egen agenda mot den tiltalte.

- Det er en liten bygd og alle kjenner alle. Alvorlige anklager er vanskelig å gå tilbake på, da kan det gå utover en selv, sa mannen selv om voldtektsanmeldelsene.

En jury på ti personer skal ta stilling i ankesaken i løpet av onsdag.

Forandret adferd

I retten tirsdag forklarte moren til en av jentene at datteren brått forandret adferd da hun var 14, 15 år.

- Hun brukte flere bukser oppå hverandre, ble veldig tynn og ville ikke dusje med baderomsdøren lukket, fortalte moren mens hun gråt.

Aktor Arild Oma spurte hvordan datteren hadde det i dag.

- Hun er et nervevrak. Hun har det ikke bra i det hele tatt. Hun er helt ødelagt, svarte moren.

En sakkyndig konkluderer med at det er en sammenheng mellom 14-åringens problemer og den anmeldte voldtekten.

Erstatning

I tingretten ble mannen dømt til fengselstraff og til å betale tilsammen 210.000 kroner i erstatning til jentene.

I lagmannsretten førte forsvarer Line Nilsen flere nye vitner.

Vitnene tegnet et bilde av 17-åring som hadde et tilsynelatende godt forhold til den tiltalte i tiden etter turen til hytten.

- Jeg skal prosedere på at det at han er skyldig og mer kan jeg ikke gjøre. Jeg pleier ikke å uttale meg så bombastisk mens saken pågår, sier aktor Arild Oma til BA.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.