RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AVVISER ANKLAGER: Julio Kopseng avviser at han voldtok kvinnen, og sier det er sårende å bli beskyldt for å ha voldtatt henne. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Mediehuset Nettavisen) / Pål Magnus Tømmervold Dittoslo.no
AVVISER ANKLAGER: Julio Kopseng avviser at han voldtok kvinnen, og sier det er sårende å bli beskyldt for å ha voldtatt henne. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Mediehuset Nettavisen) / Pål Magnus Tømmervold Dittoslo.no

- Voldtok kvinne to dager før han ble dømt for voldtekt

Sist oppdatert:
Julio Kopseng hevder at kvinnen i Spania ønsket å ha sex med ham.

(OSLO) Nettavisen: Fredag morgen startet Julio Kopseng sin forklaring i forbindelse med voldtekten han er tiltalt for som skal ha funnet sted i april 2013 – to dager før han ble dømt for voldtekt i Oslo tingrett.

- Det er veldig sårende. Jeg fortalte henne hvilken press jeg var under, og at jeg skulle tilbake til Norge for å forsvare meg mot anklager om voldtekt. Så smeller det en anmeldelse fra henne, og som jeg ikke får vite noe om før jeg er i kontoret til avhører, sa Julio Kopseng i Oslo tingrett fredag.

Firebarnsmoren har forklart at hun ble voldtatt av Kopseng i slutten av april 2013. Denne hendelsen skjedde etter at Kopseng hadde gått gjennom hovedforhandling i den første voldtektssaken, men før dommen hadde falt.

Mens Kopseng var tiltalt for voldtekt i Oslo tingrett, så fikk han jobb i Spania gjennom en venn. Det var i denne jobben han ble kjent med firebarnsmoren i 30-årene. Kvinnen ble venn av Kopseng, og var hjemme i leiligheten hans da overgrepet skal ha funnet sted.

Forlot rettssalen
- Han virket som en kjempehyggelig fyr. Den dagen skulle vi se på film sammen i leiligheten hans. Vi tullet og flørtet litt, men etter hvert skjønte jeg hva som var i med å skje, jeg forsøkte å gjøre noe med det, men det gikk ikke, sa hun til Nettavisen før hun vitnet mot Kopseng i retten.


Kvinnen forklarte i retten at hun gråt da hun forsto hva Kopseng gjorde med henne.

- Han begynte å le av meg da jeg begynte å gråte og si at jeg ikke ville. Han sa jeg måtte slutte å sippe, fortalte hun senere gråtende fra vitneboksen.

Fredag formiddag hevdet Kopseng at alt var hyggelig da han møtte kvinnen. Da Kopseng begynte sin forklaring, så brøt kvinnen sammen og måtte forlate rettssalen.

- Jeg klarer ikke å høre stemmen hans, forklarte hun til Nettavisen etter at Kopseng hadde snakket ferdig.


- Jeg var snill med henne
-Vi snakket litt og så begynte den flørtinga å gå over til litt klining og roting. Så ville hun gå til et rom som var litt mørkere. Hun var litt sjenert over kropp. Så gikk vi inn på soverommet. Jeg husker at det gikk relativt raskt at vi begge kledde av oss og så hadde vi samleie i den sengen. For meg oppfattet jeg ikke at det var mot hennes vilje og at hun ikke likte noen av mine framstøt. Jeg var snill med henne, sa Kopseng.

Kopseng forteller at han to dager senere ble kjørt til flyplassen av firebarnsmoren og at alt var hyggelig under denne kjøreturen.

- Vi sa takk og farvel. Det var fremdeles ingen dårlig tone slik jeg oppfattet det. Så tok jeg flyet hjem og der startet dette her, sa Kopseng.

Kopseng forteller at han ble kjent med beskyldningene om voldtekten på internett da han ble navngitt på enkelte steder.

-Der sto det at jeg hadde voldtatt noen i Spania også. Jeg skjønte hvem det måtte være for jeg hadde ikke hatt sex med så mange der, sa Kopseng i retten.

- Hvorfor skal hun ønske å ramme deg
Julio Kopseng mener at kvinnen har inngitt en falsk voldtekt mot ham, og viste til en nylig straffesak mot en kvinne som ble dømt for å ha anmeldt en person for voldtekt.

Nettavisen har tidligere omtalt dommen. Du kan lese den saken her.

-Jeg har ikke voldtatt henne. Det var et samtykke fra begge. Det var ikke tvang. Det var ikke tvang verken før eller etter. Når det sto mye om meg på fyret.nu (et nettsted som navnga Kopseng etter dommen i 2013) så er det ikke rart at man tar de konklusjonene. Jeg har også hørt i ettertid at hun har vært ute for en kjip hendelse tidligere. Kan ikke være hyggelig å lese at hun har hatt sex med en person som senere blir siktet og dømt for overgrep. Så det er kanskje flaut og sårende. Det er hjerteskjærende å høre at ting har skjedd med henne tidligere. Hun følte kanskje litt skam, sa Kopseng.

- Hvorfor skulle hun risikere å bli dømt for å avgi falsk forklaring om voldtekt?

- Nei, jeg vet ikke. Det er vel det vi skal finne ut. Jeg vet ikke hvorfor hun gjør som hun gjør, svarte Kopseng.

- Det er sårende å høre at han forsøker å vri på det, men jeg kan vel ikke forvente noe annet, sier kvinnen til Nettavisen om Kopsengs forklaring.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere