RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Voldtok og mishandlet eksen

Sist oppdatert:
Tidligere voldsdømt pågrepet for langvarig mishandling og voldtekt av eks-samboeren.

(iBergen.no) Fredag ble den 45-årige mannen fengslet i fire uker i Bergen tingrett.

Ifølge hans eks-samboer skal han ha jevnlig slått henne fra 2006. En gang i løpet av det siste halvåret skal han også ha voldtatt henne etter å ha truet henne med en saks. Etter nok en voldsepisode nylig var begeret fullt for kvinnen. Mannen ble pågrepet onsdag og må nå sitte de neste fire ukene i varetekt, to av dem med brev- og besøksforbud.

- På grunn av gjentakelsesfaren ville vi ha ham fengslet i fire uker, i første omgang, sier politijurist Magne Kvamme Sylta til iBergen.no.

45-åringen er tidligere dømt for omfattende og langvarig vold mot en samboer. Denne dommen ligger 14 år tilbake i tid og forsvarer Turid Mæland mente denne ikke kunne vektlegges i denne saken. Tingrettsdommeren mente likevel den gamle dommen viste en fare for gjentakelse.

Han er også dømt for bedrageri i en av Bergens nabokommuner. I tillegg deltok han da en kamerat leverte falsk anmeldelse om at bilen hans var stjålet.

Den nye siktelsen kom overraskende på ham.

- Han stiller seg totalt uforstående til anklagene. Noen av dem hadde han heller aldri hørt før fengslingsmøtet i dag, sier forsvarer Turid Mæland.

Hun påpeker også at ingen av forholdene er blitt anmeldt tidligere, og ingen har vært vitne til de påståtte voldshandlingene.

35-åringen påkjærte kjennelsen på stedet. Men først tirsdag kan saken tidligst behandles i lagmannsretten, slik at mannen må tilbringe helgen i varetekt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere