RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Voldtok på egen bursdagsfest

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Med sin egen kjæreste sovende i samme rom, skal bursdags-jubilanten ha voldtatt den stupfulle venninnen (21).

(iBergen.no) Om halvannen uke rulles den spesielle voldtektshistorien opp i Bergen tingrett.

- Voldtatt i stillhet
23-åringen er tiltalt for såkalt sovevoldtekt. Ifølge fornærmede feiret hun mannens 22-årsdag sammen med flere andre, to dager før selve fødselsdagen i november 2005. Utover kvelden og natten ble det konsumert en del alkohol og kvinnen sovnet til slutt på samme soverom som sin påståtte voldtektsmann og hans kjæreste.

I løpet av natten skal jubilanten ha smøget seg ut av armene til kjæresten og klatret opp i nabosengen. Uten at det døddrukne kvinnen hadde mulighet til å gjøre motstand, skal han ha voldtatt henne i det stille.

Verken kjæresten, eller andre som var til stede i leiligheten, registrerte at en voldtekt skal ha vært på gang. 21-åringen gjorde ingen anskrik mens det påståtte overgrepet pågikk. Heller ikke neste dag skal noen ha merket noe uvanlig under frokosten.

Da han senere ble anmeldt for voldtekt, skal 23-åringen ha blitt svært overrasket.

- Han erkjenner ikke straffskyld og avviser å ha gjort noe som helst. Han ville ha husket det, dersom han hadde hatt seksuelt samvær med henne, sier forsvarer Odd Drevland til iBergen.no.

Fant DNA
Ved en undersøkelse av kvinnen ble 23-åringens DNA funnet. Likevel har han holdt fast på sin forklaring om at ingenting seksuelt har skjedd.

- I retten må vi avklare hva som foregikk, sier Drevland.

23-åringen, som tidligere er ustraffet, risikerer ubetinget fengsel i ett år dersom han dømmes. Det taes også forbehold om at bistandsadvokat Beate Hamre legger ned påstand om erstatning.

Det er satt av to dager til saken i Bergen tingrett.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere