RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Værsågod, «Slagsmål» Vedum

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Muntert i den muntlige spørretimen onsdag.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) fikk svar på tiltale da han ga ordet til Trygve «Slagsmål» Vedum (Sp) i den muntlige spørretimen onsdag.

- Jeg skal ta dette slaget videre, innledet Slagsvold Vedum da han tok ordet i en debatt om barnehageplasser og skattelettelser.

Humringen blant stortingsrepresentantene steg til latter da stortingspresidenten i neste runde unnskyldte seg:

- Det er rart med det som ligger i hodet, innrømmet Thommessen før han introduserte neste taler, Venstre-leder Trine Skei Grande.

- Ja, president. Det er ikke alltid så lurt at det kommer ut, repliserte Grande.

Bekymrer opposisjonen
Flere enn 2.300 barn venter på en ledig barnehageplass i Oslo. Også i andre kommuner er ventelistene lange. Arbeiderpartiet klandrer regjeringen.

- Vi satte av penger til opptrapping til to barnehageopptak i året og reduserte priser. Den nye regjeringen sørget for at det blir færre barnehageplasser og høyere priser, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann Jonas Gahr Støre.

I Stortingets spørretime onsdag ville han vite hva finansminister Siv Jensen (Frp) har å si til de mange foreldrene som venter på barnehageplass. Støre svarte at 50 øre i skattelettelser hver dag er en dårlig trøst for dem som mangler barnehageplass.

- Karikert bilde
- Regjeringen har iverksatt en lang rekke tiltak for å styrke økonomien til barnefamilier, for eksempel gjennom skattelettelser, svarte Siv Jensen, som mener Ap tegner et karikert bilde av regjeringens økonomiske politikk.

- Det er ikke riktig at barnehageprisene er skjerpet. De er indeksregulert. Maksprisen er videreført, sa hun.

I dag er barn som fyller 1 år før 1. september, garantert barnehageplass ved hovedopptaket i september. De som er født senere, risikerer å måtte vente et helt år, med mindre det dukker opp en ledig plass i mellomtiden.

Denne praksisen skaper lange ventelister flere steder i landet. NRK har påvist at flere enn 2.300 barn står i kø bare i Oslo.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere