RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Windows 7 kommer i september

Sist oppdatert:
Lanseringen av neste Windows-versjon kommer tidligere enn ventet.

Klok av skade fra en rekke utsettelser av Windows Vista, har Microsoft holdt en meget konservativ linje når det kommer til å snakke om slippdatoen til Windows 7. Det har ført til heftige spekulasjoner om når Windows 7 faktisk vil komme.

Offisielt kommer ikke Windows 7 ført i starten av 2010, men de fleste tror at selskapet ønsker å rekke julesalget.

- Kommer i september
Og nå har sjefen for den taiwanesiske laptopprodusenten Compal, selskapet som lager de bærbare datamaskinene for blant annet HP og Acer, offisielt sagt at han regner med at han regner med å selge datamaskiner med Windows 7 allerede i september, melder Electronista.

Uttestingsperioden av betaversjonen av operativsystemet er offisielt over, og den såkalte RC1-versjonen av operativsystemet vil trolig komme i slutten av mars.

Overfor Nettavisen går Microsoft langt i å bekrefte at dette stemmer.

RC står for «Release Candidate», og er en versjon av programvaren som utvikleren mener er god nok til å anses som endelig, men som er ute for avsluttende testing.

- Julesaget er veldig viktig
Det er særdeles lite sannsynlig at Microsoft venter 8 måneder fra de lanserer RC1 og til den endelige versjonen av operativsystemet slippes på markedet. Til Nettavisen sier Microsoft at en endelig dato ikke engang er satt internt, «men de har hørt at julesalget er veldig viktig».

Windows Vista ble lansert for bedriftsmarkedet i november 2006, og for privatmarkedet i slutten av januar 2007, og det var i utgangspunktet et nederlag for selskapet å ikke rekke julesalget.

Utviklingen av Windows 7 later til å gå langt mer smertefritt enn Windows Vista, mye fordi at Windows Vista langt på vei var et splitter nytt operativsystem, mens Windows 7 i stor grad bygger på fundamentet i Vista, men forbedrer brukeropplevelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere