*Nettavisen* Nyheter.

- X-Factor er for sexy

Foto: Thomas Reisæter (X Factor, andre delfinale)

TV 2 får refs for trusekorte kjoler og sexy antrekk for deltakerne i «X-Factor».

23.10.09 09:40

(SIDE2:) Høyskolelektor Runi Børresen ved Høgskolen i Buskerud mener at TV 2 bevisst satser på en sensuelt uttrykk på deltakerne i «X-Factor» ved å kle dem opp i korte kjoler og andre småavkledde antrekk, skriver VG.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Spekulativ kameraføring
Børresen har forsket på barn som vokser opp i et seksualisert samfunn. Sammen med leder for BarneVakten, Øystein Samnøen, reagerer hun på TV 2s programserie.

- I «X Factor» spiller TV 2 svært bevisst på en spekulativ bruk av klær, kameraføring og klipping, sier Samnøen til VG.

Børresen, som også har skrevet mye om spiseforstyrrelser hos barn, og spesielt jenter, sier også at «vise mest mulig»-strategien kan bidra til at seerne får et dårlig kroppsbilde.

- Vi ønsker jo at deltagerne våre skal bli artister, og da må vi kle dem som artister, sier TV 2s presseansvarlig Bjarne Laastad.

- Truseglipp
Flere av deltakerne VG har snakket med sier at man må skille mellom TV og virkeligheten. Forrige fredag gled en av jentene i gruppen Shackles kjole opp så den syntes på skjermen.

- Jeg hadde stresset hele dagen med at antrekket kanskje var for kort, og spurte stylisten flere ganger. Først gikk det jo fint, så ble det litt voldsomt etterpå, sier Malin Winther i Shackles til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.