RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Yoga hjalp meg gjennom skilsmissen

STOLT OG GLAD: Vibeke Klemetsen var en stund helt økonomisk avhengig av sin eksmann, men nå står hun på egne ben.
STOLT OG GLAD: Vibeke Klemetsen var en stund helt økonomisk avhengig av sin eksmann, men nå står hun på egne ben. Foto: Paul Weaver (Side2)
Sist oppdatert:
Vibeke Klemetsen forteller åpenhjertig hvordan hun taklet bruddet med Daniel Franck.

(SIDE2): - Det er yogaen som har holdt meg oppe og gjort at jeg klarte å finne riktig fokus i livet. Yoga er nemlig både meditasjon og styrketrening på samme tid. Det har vært en trygghet og et fast element i en ellers vanskelig periode. Jeg har lært meg å takle stress, og har blitt en bedre person, forteller Vibeke Klemetsen (33) til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Vibeke var inntil i vår gift med snowboardstjernen Daniel Franck (34). Etter å ha vært kjærester i over ti år giftet de seg sommeren 2006, men om lag ti måneder etter bryllupet flyttet Vibeke ut av parets drømmevilla på Snarøya. Hun og parets felles datter Sophie (10) flyttet deretter inn i ny leilighet i Frognerveien. Sommeren tilbrakte mor og datter med å trene yoga i Mysore i India.

- Rømte ikke landet
- Da det stormet som verst i sommer reiste vi to til India. Der fikk jeg mye tid og ro til å tenke og bearbeide alt som hadde skjedd i forbindelse med bruddet. I den perioden var det også veldig viktig for meg å holde rett fokus og ikke bli revet med av alt mediekjøret. Derfor var det deilig å komme bort fra alt kaoset, forklarer hun og påpeker at hun overhodet ikke rømte landet slik mange trodde.

For datteren var også turen til India sammen med mamma gull verdt.

- Vi skulle ikke bo på Snarøya mer og jeg jobbet med å kjøpe meg egen leilighet. Ferien gjorde at jeg fikk kvalitetstid med Sophie og hun fikk bearbeidet alt som hadde skjedd. Det at vi tilbrakte en måned så tett sammen gjorde at jeg også ble en trygg faktor i livet hennes i en periode med mange omveltninger, forteller Vibeke åpenhjertig.

Tok pause fra studiene
Værdamen og programlederen for «Frøken Norge» på TVNorge har hatt det travelt de siste årene med sin egen livsstilspalte i KK, journaliststudier og utdannelse til yogainstruktør. Men det ble for tøft å takle både samlivsbruddet, den travle karrieren og eneansvaret for datteren Sophie, så i fjor sommer tok hun permisjon fra journaliststudiene for å fokusere på andre ting i en liten periode.

For yogafrelste Vibeke er India himmelen. Det er yogaens hjemland og sommerens besøk la grunnlaget for Vibekes videre jobbing med treningsformen.

- Jeg knyttet mange kontakter og traff mange interessante mennesker. Vi deler de samme opplevelsene og livsfilosofien, og det er veldig inspirerende, sier hun og poengterer at hun er langt fra fanatisk.

- Jeg blir høy når jeg trener
Vibeke har akkurat kommet hjem fra sin andre India-tur. Denne gangen var det to ukers yogaworkshop i Goa som sto på programmet. Der har hun vært på en yogaresort sammen med noen av verdens mest anerkjente yogainstruktører.

- Jeg dro for å få inspirasjon og intensiv trening over en liten periode, sier hun og innrømmer at yoga også har blitt en slags yrkesvei ved at hun både trener, skriver og instruerer.

- Yoga har blitt en stor del av livet mitt. Jeg er helt avhengig av trening. Jeg har aldri prøvd dop, men for meg er yoga som dop. Jeg blir høy når jeg trener og får abstinens når jeg er syk eller ikke kan trene.

Gir balanse i livet
- Det er blitt en livsstil og jeg trener hver morgen i to til tre timer utenom i helgene. Yogaen har vært et rom der jeg kunne jobbe med pusten og kroppen i en ellers turbulent hverdag. Nå er jeg dypt inne i yogaen og kan virkelig kjenne på hvordan jeg har det. Det er rett og slett mental trening, forklarer 33-åringen.

Oppdalsjenta ble tidlig mor, og i ung alder fant hun resepten på hvordan man kan oppnå balanse i livet. Hennes første møte med yoga var litt spesielt for Vibeke. Hun startet med yoga før hun fødte sin datter for ti år siden.

- Jeg lærte meg en rekke pusteøvelser på et kurs i Stavanger, og dette kom svært godt til nytte da jeg skulle føde, forteller Vibeke og forklarer hvor fasinert hun ble av den type trening. Men det var ikke før flere år senere hun valgte å gå mer inn i det ved at en nær venninne presenterte henne for ashtangayoga som er den mest fysiske formen for yoga.

- Har tatt noen tøffe valg
I fjor høst sto Vibeke frem og fortalte åpent om tapet av nettopp denne venninnen til kreft. Dette i tillegg til en tøff skilsmisse har gjort at hun ble enda mer fokusert på å finne sunne kanaler for å få ut negativ energi.

- Nå er jeg mye mer rolig og lar meg ikke rive med og stresse av ytre omstendigheter. Hvis jeg er urolig eller stresset så lander jeg når jeg trener yoga. Jeg har bearbeidet ting og ristet av meg mye negativt. Jeg har tatt noen tøffe valg men nå er livet mye bedre å leve, innrømmer hun.

Og en av årsakene til at hun er så lykkelig er den nye kjæreste, Thomas Weeden (34). Paret fant hverandre i oktober i fjor men har i motsetning til Vibekes eksmann Daniel Franck (34) og hans nye kjæreste, Surferosavokalist Mariann Thomassen (30), holdt en svært lav profil. Ifølge parets mange felles venner har Vibeke funnet seg en bra match.

- Vibeke er veldig lykkelig og forelsket og har ikke hatt det så bra på lenge, sa en kilde nær paret til Side2 tidligere i år.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere