RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Zelaya får forlate Honduras

Tegucigalpa (NTB-AFP): Påtroppende president Porfirio Lobo i Honduras sier den avsatte presidenten Manuel Zelaya vil få tillatelse til å forlate landet.

Zelaya har holdt til på den brasilianske ambassaden i Tegucigalpa i flere måneder. Et meklingsmøte mellom Zelaya og Lobo ble avlyst i desember ettersom Zelaya ikke fikk fritt leide av det honduranske kuppregimet.

Den påtroppende presidenten sier imidlertid nå at Zelaya kan forlate Honduras uten fare for å bli pågrepet.

- Zelaya, hans slektninger og rådgivere kan dra til Den dominikanske republikk 27. januar som en gest fra denne søsternasjonen, het det i en uttalelse onsdag.

Zelaya ble styrtet i et militærkupp 28. juni, og Roberto Micheletti ble innsatt som president av kuppmakerne. Lobo vant presidentvalget 27. november og skal innsettes 27. januar. Zelaya selv ser onsdagens uttalelse som en gest fra Lobo, som «distanserer seg fra Michelettis diktatur». Men han ser fortsatt på seg selv som landets legitime president.

USA fordømte kuppet mot Zelaya og prøvde å presse fram en gjeninnsettelse. Amerikanerne har imidlertid nå anerkjent valget av Lobo og prøver å få Micheletti til å trekke seg før innsettelsen neste onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere