*Nettavisen* Nyheter.

– 2,6 millioner er småpenger

Foto: Leon Neal (AFP)

Synes du 2,6 millioner kroner i lønn for en «jobb nummer to» er godt betalt? Det synes ikke Londons borgermester.

En skulle kanskje tro at det å være borgermester i en gigantby som London var en fulltidsjobb og vel så det, men Boris Johnson klarer fint å tjene 250.000 pund i året ved å være skribent for avisen Daily Telegraph.

I et intervju med statskanalen BBC ble Johnson spurt om han syntes det var fornuftig å ha en jobb nummer to, med en lønn på drøyt 2,6 millioner kroner, ved siden av hans svært travle rolle som borgermester der han tjener nærmere 1,5 millioner kroner.

– «Chicken feed»
Dette spørsmålet likte ikke borgermesteren spesielt godt, og viste seg fra en noe lite folkelig side. Han omtalte lønnen på 250.000 pund som småpenger («chicken feed») og raste mot journalisten.

– Jeg ville aldri spurt deg om hvor mye du tjener fra skattebetalerne, og for å være ærlig er det absolutt ingen grunn til at jeg ikke, på en søndags morgen, før jeg gjorde noe annet.... skrev en artikkel, svarte han.

Rasende transportarbeidere
Dette har fått de ansatte i Londons transportsektor, som er underlagt borgermesteren, til å reagere kraftig.

En gjennomsnittslønn i England er på rundt 25.000 pund i året, og i transportsektoren tjener de rundt 630 pund i uka. Til sammenligning får altså Johnson 5000 pund for hver artikkel han leverer.

– Vi lurer på hvilken planet han lever på, sier Bob Crow, lederen i arbeidstakerorganisasjonen for transportarbeiderne, til Reuters, og henviser til Johnsons mening om at 250.000 pund i ekstra inntekt ikke er så mye å bråke om.

– Våre medlemmer som jobber med å vaske t-banesystemet i London, og har blitt nektet lønnstillegget som ble lovet av Boris Johnson, blir spesielt irritert når de gjør møkkajobber for så lite som seks pund i timen, raser han.

Ønsker å fremstå mindre som en overklasse
Johnson tilhører det konservative partiet, og partiets leder David Cameron har oppfordret parlamentsmedlemmer til å droppe godt betalte sidejobber for å fremstå mer i takt med folket.

Dette bryr ikke Johnson seg videre om, og sier at han ikke sitter i skyggekabinettet, og at han derfor ikke er nødt til å gi fra seg den lukrative jobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag