RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– 3000 politifolk demonstrerer

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politi fra hele landet marsjerer til Stortinget for å kreve forhandlingsrett og hviletid mellom vaktene.

Ifølge leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, vil 3000 politifolk fra hele landet protestere i Oslos gater.

- Det er et kraftig signal om den forbannelsen som er i politiet nå. Vi har samlet medlemmer fra absolutt hele landet. Det er ikke ett fylke som ikke er representert i Oslo i dag. Siste varsel sa at cirka 3000 møter. Så det blir et mektig skue, sier Johannessen.

Politiet hadde en politisk demonstrasjon 29. januar, men regjeringen har ikke lagt vekk arbeidet med ny forskrift om unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om hviletid. Onsdag vil politiet protestere mot dette, og mot at regjeringen ifølge fagforeningen fjerner forhandlingsretten.

Demonstrasjonen onsdag starter på Youngstorget i Oslo før 12 og går mot Stortinget etter noe program. Der vil Johannessen holde en appell der han spiller på politiets samfunnsrolle.

- Jeg tror de fleste skjønner at vi ikke kan leve over tid med et politi som er i konflikt med samfunnet. Eller motsatt: en regjering som er i kamp mot sitt eget politi. Så det må finnes en løsning og regjeringen må nå stige ned av sin høye hest og innlede dialog, sier Johannessen.

Sist gang politiet gjorde noe lignende var i 1994.

- Da gjaldt det kampen for streikerett, og det endte jo godt. Vi fikk streikeretten i 1995, sier Johannessen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere