RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Å se helikopteret var den beste følelsen!

Sist oppdatert:
Julie Abrahamsen forteller om dagene hun var forsvunnet i det kanadiske fjellandskapet. Nå har hun fått kallenavnet «viking-mirakeljenta»

– Den ene hånda er ikke så ille, men hansken til den andre hånda mistet jeg i elva så den er fortsatt hoven, sier Julie Abrahamsen mens hun viser fram hånda som ble skadet da hun var savnet.

Hun har vært hjemme i om lag et døgn når et kanadisk tv-teamet snakker med henne, skriver Moss Avis.

LES OGSÅ: - Vi gråt og ba til Gud

– Jeg har det veldig bra. Jeg tok en varm, lang dusj i går og sov i egen seng. Det hadde jeg drømt om i tre dager, sier hun videre før hun ler.

Borte i tre døgn

20-åringen var forsvunnet i tre døgn etter å ha kjørt offpiste i Whistler Blackcomb i Canada. I tre dager gikk hun målbevisst i en retning hvor hun husket det var en vei. Hun skal også ha svømt over en innsjø.

– Da jeg så redningshelikopteret ved elven jeg gikk langs, lurte jeg på om de så etter meg. Jeg ble veldig ivrig og løp så fort jeg kunne for å vinke til dem, forteller hun. Å se helikopteret var den beste følelsen!

Helikopteret prøvde å lande, men så flydde det vekk og Julie måtte vente enda litt lenger. Etter hvert landet det i skogen og redningsmannskapet fant Julie.

– Vi kaller henne «viking-mirakeljenta» fra Norge. Hun var virkelig tøff, og var lettet da det hele var over sier redningsmann Vincent Massey fra Whistler Search and Rescue.

LES OGSÅ:  Julie (20) funnet i live i skianlegg i Canada

Også redningsmannskapet ble lettet da de fant henne. Massey forteller at de slo «high fives» i helikopteret etter at de hadde hentet opp 20-åringen. Julie avslører at nettene i villmarken var verst.

– Nettene var verst fordi det var kaldt. Jeg hadde ikke mye klær og mye av det var vått. Jeg måtte gjøre det beste ut av situasjonen og prøve å sove, men det var vanskelig.

PÅ TUR: Etter planen skal Julie være i Canada til mars før hun kommer hjem til Norge


Julie skal også ha brukt trær som ly.

Holdt seg positiv

Den tøffe dama fra Son sier det enkelste svaret på hvordan hun overlevde var å holde seg positiv.

– Jeg tenkte alltid at jeg ville komme meg hjem. Jeg våknet hver dag og fortsatte å gå i tro på at jeg ville komme meg hjem. Det er nok hovedgrunne til at jeg holdt meg oppe, avslutter hun.

Basert på sporene hun etterlot, virket det som hun var målbevisst, mener redningsmannskapet.

– Hun hadde et formål. En fot foran den andre. Det virket som hun gikk på kryss og tvers, men hun hadde et formål, konstaterer Massey.

Les flere saker i Moss Avis

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere