RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bildet viser ugandiske soldater på vei inn i den somaliske byen Bulamareer i slutten av august i år, etter at opprørere fra al-Shabaab var blitt fordrevet fra byen.  De ugandiske soldatene er en del av en afrikansk fredsbevarende styrke.
Bildet viser ugandiske soldater på vei inn i den somaliske byen Bulamareer i slutten av august i år, etter at opprørere fra al-Shabaab var blitt fordrevet fra byen.  De ugandiske soldatene er en del av en afrikansk fredsbevarende styrke. Foto: Handout

– Al-Shabaab planlegger terrorangrep i Uganda

Ugandiske myndigheter mener den militante islamistiske gruppa al-Shabaab planlegger et terrorangrep i Uganda, ifølge amerikanske myndigheter.

Den amerikanske ambassaden i Uganda sier det er avdekket at den ytterliggående gruppa har etablert en terrorcelle i landet, og at de frykter et angrep i nærmeste framtid.

– På det nåværende tidspunkt vet vi ikke om truslene er rettet mot spesifikke mål, men ugandiske myndigheter har trappet opp sikkerheten ved viktige bygninger i Uganda, som den internasjonale flyplassen i Entebbe, skriver ambassaden på sin hjemmeside.

Ugandiske sikkerhetsstyrker gjennomførte lørdag en operasjon mot det de mente var en terrorcelle i Ugandas hovedstad Kampala og har foretatt pågripelser, opplyser politiet.

Den amerikanske ambassaden i Kampala har oppfordret alle amerikanske statsborgere i landet til å holde seg innendørs. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere