– Al-Shabaab planlegger terrorangrep i Uganda

Bildet viser ugandiske soldater på vei inn i den somaliske byen Bulamareer i slutten av august i år, etter at opprørere fra al-Shabaab var blitt fordrevet fra byen.  De ugandiske soldatene er en del av en afrikansk fredsbevarende styrke.

Bildet viser ugandiske soldater på vei inn i den somaliske byen Bulamareer i slutten av august i år, etter at opprørere fra al-Shabaab var blitt fordrevet fra byen.  De ugandiske soldatene er en del av en afrikansk fredsbevarende styrke. Foto: Handout

Ugandiske myndigheter mener den militante islamistiske gruppa al-Shabaab planlegger et terrorangrep i Uganda, ifølge amerikanske myndigheter.

Den amerikanske ambassaden i Uganda sier det er avdekket at den ytterliggående gruppa har etablert en terrorcelle i landet, og at de frykter et angrep i nærmeste framtid.

– På det nåværende tidspunkt vet vi ikke om truslene er rettet mot spesifikke mål, men ugandiske myndigheter har trappet opp sikkerheten ved viktige bygninger i Uganda, som den internasjonale flyplassen i Entebbe, skriver ambassaden på sin hjemmeside.

Ugandiske sikkerhetsstyrker gjennomførte lørdag en operasjon mot det de mente var en terrorcelle i Ugandas hovedstad Kampala og har foretatt pågripelser, opplyser politiet.

Den amerikanske ambassaden i Kampala har oppfordret alle amerikanske statsborgere i landet til å holde seg innendørs. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.