RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-All sympatien jeg hadde for henne bare forsvant

Vibeke Hein Bæra og Niels-Christian Schelver Petersen forsvarer den medvirkningstiltalte kjæresten til kvinnen som i Oslo tingrett mandag står tiltalt for å ha drept sitt eget barn ved drukning.
Vibeke Hein Bæra og Niels-Christian Schelver Petersen forsvarer den medvirkningstiltalte kjæresten til kvinnen som i Oslo tingrett mandag står tiltalt for å ha drept sitt eget barn ved drukning. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Barnedraps-tiltalt brøt sammen i retten

Retten måtte avbryte forhandlingene da 35-åringen som er tiltalt for å ha medvirket til drap på et halvannet år gammelt barn brøt sammen i vitneboksen onsdag.

Hulkende fortalte den britisk-pakistanske mannen at han skal ha fått mareritt i forskrekkelse over hvordan hans sju år yngre kjæreste mishandlet sine barn. Hun skal ifølge hans forklaring blant annet ha puttet en sokk i datterens munn for å få henne til slutte å gråte.

– Jeg ville til slutt bare stenge alt ute. Jeg fikk dette bildet i hodet av babyen med denne sokken i munnen, sa 35-åringen mot slutten av sin frie forklaring for Oslo tingrett onsdag.

Mannen er imidlertid tiltalt for å være den som instruerte kvinnen i forskjellige metoder for å straffe og disiplinere den lille jenta – og for å ha bedt henne bruke en bøtte med vann for å få datteren til å slutte å gråte. 

Mishandlingen endte med at barnet dødeav drukning – ifølge tiltalen etter å ha blitt senket med hodet først nedi en bøtte med vann.

Hevder han ikke så

 Hun kunne dyppe hånden sin i vann og knipse vanndråper på barnet. Det er helt harmløst. Jeg ba henne derfor ha en beholder med vann i nærheten. Som en skål eller en bolle, sa mannen.

Han hevder han selv ikke så at kvinnen stakk barnets hode ned i bøtta med vann, men bekrefter at han så at barnets hode var vått etter en slik hendelse.

Moren bekreftet hva som hadde skjedd. Kort tid etter at dette skjedde for andre gang, døde barnet.

– All sympatien jeg hadde for henne bare forsvant etter dette, sa han.

Flere ganger under de første timene av sin forklaring gjentok mannen hvor «sjokkert», «skrekkslagen» og «lamslått» han var blitt over mishandlingen han både hørte om og så gjennom kameraet på datamaskinen sin.

35-åringen hevder han prøvde å få kvinnen til å slutte med slagene, mishandlingen og avstraffelsene. Han benekter kategorisk at han på noe vis instruerte henne.

Les også:Det hun gjorde var veldig irrasjonelt

Anbefalte ris på rumpa

– En gang slo hun sønnen så hardt at gutten falt. Da ba jeg henne isteden gi ham ris på rumpa. Det er jo den mykeste delen på kroppen. Et dask ville ikke gjøre så vondt. Dette var helt vanlig og akseptert da jeg selv var gutt, sa mannen.

Han er født i London i England av pakistanske foreldre, men har hele barne- og ungdomsskoletiden sin i Pakistan. Først da han skulle ta høyere utdanning flyttet han tilbake til Storbritannia, hvor han i dag bor.

I retten forklarte han at han ble opplevd som litt rampete, fordi han kunne bryte med gjengs sosial praksis for eksempel ved å gå på fester. Han beskrev barndommen sin som normal og uten spesielle innslag av fysisk avstraffelse.

Den 28 år gamle kvinnen er søster til en kamerat av ham fra barndomsårene. De fikk kontakt med hverandre igjen etter returen til England. Vennskapsforholdet utviklet seg relativt raskt til å få en vesentlig seksuell komponent, selv om de begge var gift på hver sin kant og hadde to barn hver.

Riktignok medga mannen at forholdet var spennende og opphissende, men det var hun som var den pågående i forholdet, hevdet han.

– Hun bombarderte meg med en million meldinger, sa 35-åringen.

Fortalte om voldtekter

Kvinnen er oppvokst i det pakistanske miljøet i Oslo, og skal selv ha blitt utsatt for mishandling i barndommen. Da hun fortalte 35-åringen om at hun flere ganger ble voldtatt og misbrukt, fikk han angivelig et stort behov for å være der som støtte og samtalepartner, også fordi han følte seg som en slags storebror for henne.

Historiene han ble til del var holdt hemmelig for hennes egentlige bror så vel som for den øvrige familien og nære.

– Det var mer sjokkerende enn noe annet jeg hadde hørt før. Jeg følte en overveldende sympati for henne etter hvert som jeg hørte mer om hennes historie, sa han.

Det tok rundt en måned før hun besøkte ham i London og forholdet, som så langt hadde vært basert på nettkontakt, ble fysisk. Det skal ha vært etter dette at hyppigheten i kontakten dem imellom over Facebook og forskjellige nettbaserte chattetjenester økte voldsomt.

Mannen hevder kvinne nærmest var besatt av ham, sendte hele tiden meldinger for å finne ut hva han til enhver tid gjorde og sendte bilder av seg selv for å få oppmerksomhet, ifølge forklaringen hans. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere