*Nettavisen* Nyheter.

– Alle homofile er ikke som Jan Thomas

Foto: Privat (Privat)

Møt dagens bloggere her.

19.06.09 12:35

(SIDE2): Side2 har valgt ut 25 norske blogger fra Blogglisten.no som på en eller annen måte skiller seg ut fra mengden. Bloggene vil bli presentert en og en i løpet av 25 dager. I dag har vi tatt en prat med Daniel og Marius.

Besøk bloggen deres her http://www.danielogmarius.com/

Hvordan vil dere selv presentere bloggen deres?

– Vi er som mange vet, et homofilt samboerpar. Vi skriver om alt fra det vi gjør i en vanlig hverdag, til det å stå fram og leve som homofil. Har fått en del henvendelser på mail, hvor unge gutter og jenter spør om tips og råd angående det å komme ut av skapet. Vi har sagt i flere innlegg at folk kan sende oss anonyme spørsmål på mail, hvor vi ikke snakker om eller deler med andre. Dette falt tydeligvis i smak for mange, og det er like hyggelig å svare på spørsmål fra lesere hver gang. Vi har selvfølgelig ikke noe fasitsvar på hvordan man skal leve, stå fram osv. som homofil, men vi bruker vår erfaring, for å hjelpe best mulig.

Hvem er dere som står bak bloggen?

– Vi er samboere, forlovet og har levd sammen i litt over to år. Marius Wellendorf (22) fra Fredrikstad, og Daniel Nordlund (23) fra Ålesund. Bor sammen i Fredrikstad.

Hvor mye kontakt har dere med leserne?

– Det har faktisk blitt en del. Vi svarer på så å si alle kommentarer, i hvert fall det som er saklig å svare på. Dessuten møter vi blogglesere i ny og ne. Har nettopp blitt kjent med noen andre bloggere her i byen, og vi har i løpet av kort tid blitt veldig gode venner. Har også møtt en del andre bloggere i Oslo, og vi har veldig god kontakt. Noe som også er nytt, og spennende er Bloggcamp 09, som er den første av sitt slag i Europa. Dette er en camp for bloggere, av alle slag som ønsker å bli kjent med andre bloggere, og for å være med på foredrag. Tror dette blir veldig bra. Så mener selv vi har veldig god kontakt med andre bloggere. Dessuten har vi kontakt gjennom Facebook, Nettby, Twitter og mail. Leserne betyr utrolig mye for oss.

Hva er den viktigste grunnen til at dere fortsetter med blogging?

– Den viktigste grunnen for at vi blogger, er rett og slett for å vise andre at homofile ikke nødvendigvis er akkurat slik som de vi ser i media osv. Alle homofile er ikke som Jan Thomas & Co, ikke at det er noe galt i det. Vi ønsker å vise at vi er to helt vanlig gutter, eneste forskjell er at vi liker det samme kjønn. I tillegg til dette liker vi å skrive, og legge ut bilder slik at leserne våre kan se hvordan vår hverdag er.

Hva er deres beste bloggtips til andre?

– Det beste bloggtipset må være: Vær deg selv! Er så mange som har begynt å kopiere andre store bloggere, og det blir for dumt. Ha et ryddig og lett leselig Design. Være unik, skille seg ut av mengden.

Hvilke tre blogger utenom din egen vil du anbefale?

www.Lundstein.wordpress.com Vanskelig å si hva det er med denne bloggen, men syns den er genialt gjennomført. Han har et herlig design, en fantastisk skrivemåte, og helt sinnssykt bra bilder.

www.lorraine.blogg.no har også en herlig blogg. Hun kommer med viktige temaer som for eksempel røyking og alkohol engang iblant, og er til tider veldig personlig. Mange mener at personlige blogger kan være farlig, men så lenge man vet hva man gjør, så blir det suksess. Og det er det denne bloggen er.

www.jaarl.blogg.no er også en herlig blogg. Han skriver om som han selv sier, alt fra undertøyet til Paris Hilton til landsmøte med arbeiderpartiet. Syns skrivemåten hans er fantastisk spennende, dessuten er han flink til å legge ut mye bilder. Vanskelig å svare på hvorfor akkurat denne skiller seg ut, men liker den!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.